Ja pots trobar als comerços de Gràcia el TOT Gràcia 09 de Primavera 2019

Des de principis de mes ja podeu trobar a més de 350 comerços del Districte de Gràcia a més de Biblioteques, Mercats Municipals i sales de cinema i teatre, el número de primavera del TOT GRÀCIA, el que corresponent al número 09 d’aquest 2019. Aquest número el TOT va carregat de continguts relacionats amb el comerç gracienc i l’actualitat social i cultural dels barris que formen Gràcia. A les primeres pàgines com sempre hi trobareu la secció «Abans de Tot», l’Editorial i una secció d’estrena titulada «Consell professional» on comerços graciencs us donen consells molt interessants.

A la secció «Comerç local, comerç com cal» una iniciativa del TOT Gràcia per a potenciar el comerç de proximitat, entrevistem a Dan Mayor responsable de la botiga de discos Disco 100 del carrer Escorial que enguany amb motiu dels seus 40 anys els Premis Enderrock l’hi han atorgat el premi a reconeixement a la seva trajectòria al món de la música.

Al número de primavera que comprèn els mesos d’abril, maig i juny també volem parlar de llibres i ho fem amb un extens reportatge sobre l’edició del llibre «Dones de pes. 18 vides de Gràcia (1835-2015)» recordant quatre pinzellades de les protagonistes gracienques que van destacar en sectors com l’edició, l’ensenyament, o la medicina. A més el tema principal d’aquest TOT es complementa amb una entrevista a Josefina Altés que ens explica com es va gestar la idea de crear el llibre i tota la feina d’investigació per a poder-lo documentar.

Pel que fa al comerç gracienc, descobrim l’Associació de Comerciants Riera de Sant Miquel. Pel que fa a les entrevistes descobrim les activitats del Casal D’estiu del Poliesportiu Safa Horta i l’espai Dos Tallers de ceràmica, botons i de confecció tèxtil artesanal. Les 4 pinzellades són per a Eneida González, responsable de Lesseps Centre Veterinari.

Pel que fa a la cultura repassem els 150 anys del Centre Moral i Instructiu de Gràcia, descobrim l’Ateneu de Fabricació de Gràcia i finalment el Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis ens apropa els fets de la Revolta de les Quintes de 1870 amb el seu article a les nostres pàgines.