Inauguració dels nous Lluïsos aquest diumenge 22 de novembre.

LLuisos 0

El proper diumenge  22 de setembre Lluïsos assolirà una fita històrica: inaugurarà el nou edifici i el nou teatre just en complir els 160 anys. Després d’un any d’obres i de la dificultat d’haver hagut de reubicar provisionalment totes les activitats a altres espais de la plaça del Nord i del barri de Gràcia, l’entitat ha estrenat el curs a les noves instal·lacions. Diumenge, la festa serà doble: al matí activitats a la plaça del Nord a càrrec de les seccions, visita guiada a l’edifici i festa amb música en viu al terrat, i  a la tarda, inauguració del teatre amb l’obra El Somni d’una nit d’estiu a càrrec de Sotacabina Teatre, Photocall, autoritats i fi de festa.

Programa d’activitats

Matí:

10:30 h
Activitats infantils i familiars de les seccions a la plaça
.
12 h
Parlaments acompanyats de l’actuació de les corals.
Visita amb ‘sorpresa’ als nous Lluïsos.
13 h
Fi de festa al terrat amb copa de cava i concert.

Tarda:

17:30 h
Photocall convidats
.
18 h
Parlaments i inauguració del teatre.

18:30 h
Representació d’El Somni d’una nit d’estiu a càrrec de Sotacabina Teatre (Prèvia reserva)
.
20:30 h
Fi de festa amb música en viu al hall.

20 i 21 de novembre


21:00 h
Representació d’El Somni d’una nit d’estiu a càrrec de Sotacabina Teatre.

La construcció dels nous Lluïsos ha representat aixecar de nou l’emblemàtic edifici de la plaça del Nord, a excepció de la façana, conservada com a patrimoni arquitectònic. Les obres han permès adaptar l’edifici a la normativa vigent i comptar amb unes instal·lacions molt més àmplies i modernes, amb tota una nova planta al soterrani, i amb un nou teatre que serà un dels bucs insígnia dels nous Lluïsos, però que no estarà llest fins al novembre.

Les obres, que han costat gairebé 3 milions d’euros, han estat possible gràcies a tres vies de finançament: una subvenció d’1,3 milions a través de l’ICUB de l’Ajuntament de Barcelona, un préstec bancari de 700.000 euros, i finalment, la captació de diners a través d’ajuts individuals i patrocinis prevista al tram final i que, junt amb un nou ajut municipal, busca arribar als 750.000 euros.

Per aquest motiu, l’entitat ha afrontat la recta final de les obres amb la posada en marxa d’una campanya de recollida de diners ja prevista a l’inici del projecte per a fer front al cost pendent per finançar les noves instal•lacions. La campanya pretén implicar 400 famílies perquè aportin un dipòsit de 500 euros, a retornar a partir dels dos anys. La iniciativa, que ja ha recollit 27.000 euros, du per nom “400 x 500, la recta final!” i reprodueix la imatge d’un dorsal d’una cursa.

Més de 500 persones participen diàriament a les activitats de l’entitat

Lluïsos és una de les entitats deganes del barri de Gràcia i de la ciutat des de fa 160 anys. Promou el lleure, la cultura i l’esport, i compta amb 1.200 socis i sòcies que són en la seva gran majoria joves: el 70% tenen menys de 30 anys.  Més de 500 persones passen cada dia per les seves instal•lacions per a fer-hi algun taller, assajar a una de les 7 corals, entrenar entre els 250 jugadors i jugadores de bàsquet o per fer-hi teatre, esplai, hort urbà, casals d’estiu, compartir aficions en el grup ‘No estiguis sol’, i més d’un centenar d’activitats.