I Jornada d’adopció responsable de mascotes 17 d’octubre.

llebrersDes de Pet Shop Girls i amb la col·laboració del Ajuntament de Barcelona Districte de Gràcia ens proposem promoure l’adopció responsable de mascotes a persones capacitades, als quals se’ls donarà suport i assessorament continuat.  Mitjançant campanyes de sensibilització i conscienciació adreçades a tots els públics treballem per conscienciar i sensibilitzar sobre l’adopció, l’esterilització, la identificació dels animals de companyia, fomentar el respecte cap als animals i la seva tinença responsable, així com el benestar animal en general.

Algunes persones són reticents a adoptar un gos adult i prefereixen adoptar cadells, però el que no saben és que adoptar un gos adult té molts avantatges, ja que assimilen amb més rapidesa tot el que els ensenyem i el seu període d’adaptació és menor que el de els cadells i t’evitaràs moltes destrosses. Adoptant un animal adult se li dóna una segona oportunitat, amb una adopció se salven dues vides, la de l’adoptat i la del que ocupa el seu lloc.

Per a aquesta primera jornada ens hem unit a l’associació sense ànim de lucre DeGalgos. El llebrer és un gran desconegut com a animal de companyia, conèixer-los és un descobriment, una grata sorpresa. Durant l’Edat Mitjana, els llebrers eren gossos de l’aristocràcia, molt valorats com a acompanyants en tota regla de la vida cortesana. La joranada d’adopció és elproper 17 d’octubre de 10.00 a 22.00 hores, al Carrer Ramon y Cajal 27, i a partir de les 17.00 hores desfilada de llebres en adopció.

Desmuntant tòpics sobre el llebrer.

No és veritat que necessitin molt espai. Hem de pensar que lamentablement la majoria de llebrers adults han viscut tota la seva vida en una gàbia d’un metre quadrat, s’adapten a espais molt petits i podrien viure en un estudi perfectament. Necessiten el mateix exercici que qualsevol altre gos. Tampoc necessiten córrer. Els encanta passar-se hores i hores dormint. Si estan pensant en un llebrer per vigilar la teva casa, t’equivoques de gos, perquè no són territorials i no solen bordar, i en la majoria dels casos tot el món serà benvingut. Els llebrers són gossos molt fredolics, no tenen greix, i la pell molt fina, per tant no estan protegit contra la inclemències de temps.

Hi ha molts llebrers que ho han passat molt malament, i han estat molt sotmesos pels caçadors, per això de vegades es mostren tímids. Però coneixem molts que no, que al segon dia d’arribar a casa ja estan jugant amb les seves joguines. Els encanten els peluixos. Si et decideixes a adoptar un galgo, és molt probable que al poc temps vulguis adoptar un altre. Són molt bons, tranquils, discrets i dòcils, és molt difícil poder resistir als seus encants. És el gos menys caní de tots els gossos, en molts aspectes té caràcter de gat. Són molt afectuosos i necessiten ocupar un lloc dins de la família, en la qual es sentiran plenament integrats. A casa, els llebrers estan tan tranquils que pràcticament ningú repara en la seva presència.