Homenatge al director Bigas Luna als Cinemes Texas els dies 12,13 i 14 de desembre de 2016.

cinemes texas entradaEls cinemes Texas, en col·laboració amb la Universitat de Durham (Regne Unit), celebraran els dies 12, 13 i 14 de desembre la carrera de l’internacionalment aclamat director de cinema Bigas Luna. L’homenatge inclourà la projecció de 4 de les seves pel·lícules més conegudes, amb presentacions d’acadèmics internacionals especialistes en el seu treball.

Aquest homenatge al famòs director català, mort en 2013, és part d’una sèrie d’esdeveniments organitzats per la filla del director, Betty Bigas, i l´investigador i professor de la Universitat de Durnham, Santiago Fouz Fernández, que van començar en Sant Francisco al març de 2015 i que van continuar en Newcastle al junt d’aquest any. Barcelona és la tercera ciutat en aquest tribut internacional, que continuarà en Los Angeles en 2017.

Les projeccions tindràn lloc en els Cinemes Texas C/ Bailèn, 205, en la Sala 3, de nom Bigas Luna, dedicada al famòs director. Preu de l´entrada: 3 €.

Dilluns 12 de desembre |
20:00 h.- Es projectarà “Jamón, Jamón” (1992), amb presentació de Santiago Fouz Fernández, professor titulat de la Universitat de Durnham en el Regne Unit i co-organitzador de l´esdeveniment. Després de la projecció, el públic assistent serà convidat a cervesa per gentilesa de Moritz.

El dimarts 13 de desembre | A les 20:00 h. es projectarà “Huevos de Oro” (1993), presentada pel catedràtic Alfredo Martínez Expósito, de la Universitat de Melbourne a Austràlia. A les 22:30 h. es projectarà “La teta i la lluna” (1994), completant així la famosa trilogia de “Retrats Ibèrics” de Bigas Luna.

Dimecres dia 14 de desembre | A les 20:00 h. es mostrarà una versió restaurada de “Bilbao” (1978), una pel·lícula clau en la filmografia del director, protagonitzada per Isabel Pisano i Àngel Jové. La pel·lícula serà presentada per la catedràtica Carolina Sanabria, de la Universitat de Costa Rica, autora del llibre “Bigas Luna, el ojo voraz” (2010).