Guia sobre l’Aturada general d’aquest dimarts 03 d’octubre.

La repressió policial exercida per part de les policies a manifestants el passat 1 d’octubre en la votació del referèndum ha portat a una resposta massiva a convocar una aturada a tota Catalunya per protestar per la repressió policial. Tot seguit us deixem tot allò que cal saber sobre la convocatòria d’aturada i també els serveis mínims en els transports públics.

Qui la convoca |

Els sindicats Confederació General del Treballador (CNT), Coordinadora Obrera Sindical (COS), Intersindical CSC, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Comissions Obreres (CC.OO) i Unió General de Treballadors.

El Govern de la Generalitat els partits sobiranistes i entitats també hi donen suport, també la Taula per la Democràcia que aplega (UGT, CCOO, PIMEC i CECOT, ANC i Òmnium) i les Universitats del país.

Al llarg del dia hi haurà diverses concentracions a Barcelona ciutat. A les 11.00 a la Via Laietana i a les 12.00h concentració a la Plaça Universitat i a les 18.00 hores als Jardinets de Gràcia.

Comunicats |

També cal recordar que pel que fa a ales grans empreses, si aquestes tanquen, no és pas una jornada de vaga sinó un tancament patronal, i així hi han decidit fer grans empreses i petits comerços, abaixant persiana perquè els treballadors puguin assistir a les concentracions convocades, a Gràcia els Mercats Municipals i les diverses Associacions de Comerciants com també entitats socials, cultural i esportives han emès diversos comunicats condemnant la violència i anunciant que avui 3 d’octubre baixaran la persiana.

Serveis mínims de transport a Barcelona TMB |

Amb motiu de la convocatòria de vaga general, el servei de metro i la xarxa de bus de TMB patiran afectacions el dimarts 3 d’octubre. De les 6.30 a les 9.30 del matí circularan tant de combois de metro com de bus el 25% i de 17.00 a 20.00 hores el 25%, durant la resta de franges horàries pot ser que no hi hagi cap tipus de servei.

Segons la direcció de TMB en cas que sigui necessari, s’adoptaran mesures de regulació dels fluxos de passatge per evitar que se superi la capacitat de les andanes. Caldrà seguir en tot moment les indicacions proporcionades pel personal de la xarxa, per megafonia i per les pantalles.

Afectacions al bus.

Les franges afectades i els serveis mínims són:

En hores punta, de 6.30 a 9.30 i de 17.00 a 20,00 h, serveis mínims del 25%. La resta de franges horàries, podria no haver-hi cap tipus de servei.

El telefèric de Montjuïc i el Barcelona Bus Turístic no donaran servei durant tot el dia. Els Punts TMB de Diagonal, Universitat i La Sagrera estaran tancats durant tot el dia. Per a consultes, TMB hi ha disposició dels usuaris el telèfon d’informació i atenció al ciutadà 902 075 027 (de dilluns a diumenge, de 8 a 21 h) i també el compte d’informació i atenció a Twitter (de dilluns a divendres, de 7 a 20 h).

FGC |

Generalitat de Catalunya (FGC), segons l’establert pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, realitzarà els següents serveis mínims a les Línies Metropolitanes (Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia):

de 6.30h a 9.30h, 25% del servei habitual
de 17.00h a 20.00h, 25% del servei habitual
resta de franges horàries, sense servei.

Rodalies de Catalunya (Renfe) |

• Rodalies de Catalunya prestarà el 33% del servei durant tot el dia • Ave-Llarga Distància garanteix la circulació del 76% dels seus serveis. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Fomento han establert el dispositiu de serveis mínims de Renfe per a les jornades de vaga general del 3 al 13 d’octubre convocades a Catalunya.