Guia del Pla d’obertura progressiva d’activitats d’aquest dilluns 23 de novembre

Fotografia: D.R.

Aquesta setmana el Govern de la Generalitat ja ha tancat el pla de desescalada, en el qual es planteja la progressiva obertura de les diferents activitats empresarials, que fins ara tenien tancat. Així doncs aquest pla consta de diferents trams, en total quatre, que s’aniran aplicant a mesura que les previsions mèdiques siguin més estables i baixin el registre de contagis de la Covid-19.

Les mesures d’obertura començaran el 23 de novembre a tot el país i els diferents trams que s’han determinat són quatre, el primer comença aquest dilluns que ve. Ara aquí tot seguit us expliquem les novetats i canvis de nous horaris.

Primer Tram d’obertura 23 de novembre 2020 a tot el país |

Mobilitat: A tot el territori de Catalunya: queda encara restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat. Pel que fa als Municipis la mobilitat també segueix restringida, a l’entrada i sortida des de les 06:00 h del divendres fins a les 06:00 h del dilluns.

Confinament nocturn: Segueix vigent fins a nou avís i per tant no es pot circular pel carrer de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte causes justificades.

Activitats Socials: Es poden reunir fins a 6 persones màximes, corresponent a 1 bombolla de convivència habitual.

Empreses: Es recomana el teletreball sempre que sigui aplicable, excepte quan no sigui possible de manera justificada. Suspesos: congressos, convencions, fires i tota activitat assimilable.

Hostaleria, restauració i hotels: Els interiors de bars i restaurants: oberts amb el 30% de l’aforament amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 06:00h a 18:00h i, de 18:00h a 21:30h, exclusivament per a servir sopars.

Les terrasses: Les terrasses de barts i restraurants podran obrir nivament sempre que hi hagi  una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 06:00h a 18:00h i, de 18:00h a 21:30h, exclusivament per a servir sopars.

Comerços i centres comercials: El comerç segueixen amb el 30% de l’aforament en petit comerç de menys de 800 m2 i mercats no sedentaris. En els més de 800 m2, aplicació de l’aforament sobre el total de la superfície de venda.

A més podran obrir els establiments que presten serveis que impliquen contacte físic proper (inclosos perruqueries i centres d’estètica), amb sistema de cita prèvia individual i reforç de mesures de prevenció de contagis. En canvi romandran tancats els centres comercials, excepte les seves botigues de primera necessitat com farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres veterinaris, d’alimentació, equipaments culturals i esportius que es trobin a dins i els locals comercials que tinguin accés directe des de la via pública.

Activitats culturals: Oberts els museus, les biblioteques i les sales d’exposició al 50% de l’aforament.  Oberts també novament els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones.

Escoles i Universitats: A les Universitats la docència teòrica seguirà en format virtual. Batxillerat i cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats: reducció activitat presencial. ESO, Primària i Infantil: presencialitat plena.

Extraescolars: Obertes:
– Activitats esportives no competitives organitzades en l’àmbit escolar.
– Activitats extraescolars presencials organitzades pels centres educatius i fora d’ells, fins a un màxim de 6 alumnes per aula.
– Activitats de l’àmbit del lleure educatiu a l’aire lliure i, aquelles que es facin en espais interiors, en grups de màxim 6 persones.

Activitat esportiva: Obertes les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés. Instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, amb un aforament màxim del 30%, amb cita prèvia i sense vestidors (excepte piscines). Inclou pràctica esportiva federada. Es mantenen suspeses les competicions. Activitats esportives a l’aire lliure amb màxim 6 persones a excepció de la pràctica esportiva federada: permeses i, de divendres a les 6:00 h. a dilluns a les 6:00 h, permesos entre municipis limítrofs.

Seguiran tancats els parcs infantils com són ludoteques o en espais interiors, festes majors, bingos, casinos, i sales de joc.