Guia de serveis Sant Joan 2020

Fotografia: David Ramon

Dimarts 23 de juny és la revetlla de Sant Joan, i com cada any molts graciencs passaran la nit més curta de l’any gaudint de la tradicional coca, acompanyada de cava i del soroll i l’olor de pólvora dels petards. Fins aquí tot com cada any. Però si sortim al carrer enguany i a causa de la situació actual provocada pel Coronavirus, diverses activitats quedaran suspeses, tot seguit us expliquem que és el que no podrem fer.

Un dels punts de reunió preferits pels barcelonins aquesta nit, són les platges, però enguany no podrem anar-hi, ja que l’Ajuntament ha decidit tancar-les, des del dimarts 23 a les 20.00 hores fins al dimecres 24 a les 10.00 del matí.

Molts els carrers de Gràcia en què els veïns organitzaven revetlles populars, aquest any han quedat suspeses, tampoc estarà permès fer fogueres, només en alguns casos foguerons que no siguin més grans en espai d’un metre quadrat. També es tancaran els diversos parcs de Gràcia durant la nit, sense poder-hi accedir.

Per altra banda tot i que hi ha llibertat de mobilitat, pel que fa al transport públic, la mobilitat nocturna entre municipis no es reforçarà, per evitar així un efecte cridac ap a municipis de la costa, però a Barcelona el servei de Metro estarà obert la nit de 23 de juny fins a les 2 de la matinada, també estaran obertes les línies L6 i L7 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i les dues xarxes del Tram, Trambaix i Trambesòs. Pel que fa a Rodalies de Catalunya el servei operat per Renfe acabarà en horari habitual de dia feiner.

La Xarxa d’autobusos nocturns NitBus que connecta a divuit municipis metropolitans oferirà el 100% el servei habitual, a excepció de les línies N10, N18 i N26, que es mantindran sense circulació com les darreres setmanes. I finalment els serveis de busos nocturns de la Generalitat de Catalunya, per la seva banda, mantindran l’oferta global del 55% que estan oferint actualment.

Sant Joan virtual |

El CAT Centre Artesà Tradicionàrius, l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa de les Cases de la Festa organitzen per aquest 23 de juny La (tele)Revetlla Folk al CAT, la festa del solstici d’estiu en digital

La festa comptarà amb tres formacions de música tradicional amb repertori de ball folk, els Aires del Montseny, La Portàtil.FM i l’Orquestrina Trama. Prèviament al ball, els Diables de La Vella de Gràcia, La Malèfica del Coll i La Diabòlica de Gràcia posaran l’apunt de foc a la vetllada amb la percussió del grup resident al CAT, Kabum. La presentació anirà a càrrec d’Ivan Caro, músic i activista del món de la Cultura Popular.

La (tele)Revetlla folk al CAT tindrà lloc dimarts 23 de juny a les 22.00 hores i la podreu seguir tant pel canal de Youtube del Tradicionàrius, com pel canal de Youtube Cultura Popular de Barcelona.