Guia de mobilitat per aquest Nadal 2020 Covid-19

El Govern de la Generalitat ja ha enllestit les diferents mesures excepcionals que s’adoptaran, per tant que de la ciutadania pugi reunir-se per Nadal aquest 2020. Serà un Nadal diferent i amb restriccions, però amb mesures que incrementen la mobilitat.

Mesures extraordinàries per als dies de Nadal |

Les reunions familiars:
Podran estar formades per dues bombolles familiars, cada una d’un màxim de 10 persones.
Però a les reunions familiars, dinars, sopars etc, mai podran ser més de 10 persones, en aquest número també es compten els menors d’edat. També es recomana que les trobades es facin sempre que pugi ser al aire lliure, i extremar com sempre les mesures de seguretat i d’higiene.

Reunions amb gent gran:
En aquest cas també es preveu la sortida de persones grans que viuen a les residències, puguin anar a la llar dels familiars, durant els dies de Nadal com són el 24, 25, 26 i 31 de desembre i l’1, el 5 i el 6 de gener.

Horaris i toc de queda:
La nit de Nadal el 24 de desembre i la Nit de Cap d’Any el confinament nocturn començarà més tard i ho farà a partir de les 01.30 hores.
La Nit de Reis el confinament nocturn començarà a les 23.00 hores. I la resta de dies el confinament tindrà el mateix horari que fins ara és a dir des de les 22.00 hores fins a les 06.00 del’endemà.

Restauració:
Els restaurants podran també oferir servei aquestes dates tan assenyalades, per les festes de Nadal els dies 24, 35 i 26 i 31 de desembre i l’1 de gener, podran atendre a grups sempre amb un màxim de 6 persones. La nit de Nadal i la de Cap d’Any podran tenir l’obertura al públic fins a la 01.00 de la matinada, tenint en compte que mitja hora més tard comença el confinament nocturn.
La resta de dies podran obrir de 06.00 a 21.30 hores en l’horari habitual i amb 4 persones per taula i amb els 2 metres de separació entre elles.

Les compres de Nadal:
Pel que fa a les compres de Nadal els comerços podran obrir fins a les 22.00 hores la Nit de Reis, la resta de dies l’horari serà l’establert. Per altra banda també és recomana no fer desplaçaments i per tant comprar als comerços d’àmbit local, i al petit comerç.

Horari de Metro de Barcelona:
Pel que fa al servei del Metro serà cada dia de 05.00 a 00.00 hores i el 24 de desembre tindrà prestarà servei de 05.00 a 23.00 hores.