Guia Bàsica Festa Major de Gràcia 2017.

 

Un any més ja ha començat la Festa Major de Gràcia 2017, any de celebració del seu bicentenari. Des del TOT us hem preparat una guia bàsica per saber com moure’s aquests dies. Esperem que gaudir de la festa amb tot el respecte als veïns i veïnes i a tota la feina feta durant tot l’any.

Els carrers |

Aquest any hi participen 22 carrers i places en el concurs de guarniments, dos espais més que l’any passat amb la incorporació dels carrers Maspons i Jesús. En total, la Festa acollirà 990 activitats, 705 de les quals seran diürnes i 285 nocturnes.

Carrer Berga
Carrer de Ciudad Real
Carrer Fraternitat de Baix
Carrer Fraternitat de Dalt
Carrer Jésus
Carrer Joan Blanques de Baix
Carrer Joan Blanques de Baix de tot
Carrer La Perla
Carrer Llibertat
Carrer Maspons
Carrer Mozart
Carrer Perill
Carrer Placeta de Sant Miquel i Rodalies
Carrer Progrés
Carrer Providència
Carrer Puigmartí
Carrer Tordera
Carrer Travessia de Sant Antoni
Carrer Verdi de Mig
Plaça
 de la Vila

Plaça del Poble Romaní
Plaça Rovira i Trias.

El carrer Gran de Gràcia també entra a l’espai de la Festa tallant el trànsit els dies 15, 19 i 20 d’agost, de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores; el dia 21 d’agost es tallarà de les 17 fins a les 23 hores. Després de gairebé mig segle, i amb motiu del Bicentenari de la Festa Major, es tornarà a guarnir el carrer Gran de Gràcia.

Festa més segura i accessible |

Un any més es posa en marxa el pla d’itinerari recomanat i d’accés de sentit obligatori, així doncs el pla organitza els carrers guarnits en els moments de màxim aforament i concentració de visitants i es podrà determinar, si escau, el criteri de sentit únic disposant de tanques provisionals i informant els visitants de l’itinerari recomanat a partir d’aquell moment. D’aquesta manera es preveu una major fluïdesa a l’hora de circular per l’interior dels carrers.

També s’amplia l’accessibilitat a la comunicació, dotant de llengua de signes 15 activitats i actuacions, inclosos el Pregó i el lliurament dels premis dels carrers guarnits. L’any passat es van realitzar 6 activitats en llengua de signes.

Gràcia Antimasclista |

Sota la premissa d’una Gràcia lliure d’agressions sexistes, enguany la Festa Major de Gràcia comptarà amb el Protocol d’actuació Gràcia Antimasclista. A més durant la celebració de la Festa Major s’hi haurà un punt informatiu destinat a sensibilitzar, informar i atendre, en el cas de produir-se, assetjaments o algun tipus d’agressions masclistes i LGTBIfòbiques. Aquest punt estarà ubicat a la plaça de la Revolució i estarà obert de 22.00 a 05.00 hores, excepte el dilluns 21 d’agost, que tancarà a les 03.00 hores.

Horari de la Festa Major |

Els horaris de festa als carrers són fins a les 2 h en dies feiners i vigílies de feiners, i fins a les 3.30 h els divendres i dissabtes.

A les places del Sol, Diamant i Revolució, l’horari límit és fins a la 1 h cada en dies feiners i vigílies de feiners i fins a les 2.30 h els divendres i dissabtes.

El servei de cabines sanitàries passaran de les 104 de l’any passat a les 115 d’aquest any, 22 de les quals seran adaptades (l’any 2016 van ser 17) i 4 urinaris.

Gots reutilitzables |

Enguany la festa major deixa d’utilitzar gots de plàstic i aposta pels gots reutilitzables, podeu saber-ne més en aquesta pàgina.

Recordeu que diversos trams de carrers estaran tallats al trànsit amb motiu de la celebració de la festa, els podeu consultar aquí.