Gran de Gràcia tornarà a ser espai per a vianants el 3 de setembre.

Gran de Gràcia 1

El dissabte 3 de setembre, com ja es va fer el passat 6 d’agost, Gran de Gràcia tornarà a ser un espai dedicat als vianants, una mesura que es durà a terme els primers dissabtes de cada mes.

La mesura té la voluntat de recuperar l’espai públic per passejar a peu o en bicicleta; per jugar o per practicar esport, generant nous espais de trobada que donin opcions d’organitzar activitats a l’aire lliure. El tancament d’aquesta via al trànsit rodat s’ha anat fent els dies de Comerç al Carrer –dos a l’any-  en el mes de maig i octubre. També s’ha dut a terme un tall de trànsit en aquest carrer en ocasió del Dia sense Cotxes.

L’eix viari es tallarà al trànsit, des del Pla de Salmerón fins a Nil Fabra, des de les 17 hores i fins a les 21 hores. El veïnat podrà accedir, en tot moment, als seus pàrquings circulant amb precaució i atenent a les indicacions de la guàrdia urbana o personal auxiliar. Les línies d’autobús modificaran el seu recorregut habitual i entre les 17h i les 21h s’anul·laran les parades de Gran de Gràcia.

Per a moure els cotxes estacionats es demana als veïns i visitants que surtin del c/Gran de Gràcia pel primer carrer transversal que es pugui i seguir les indicacions de la guàrdia urbana. Consulteu més les afectacions i normativa.

Per a dur a terme aquesta mesura, el districte de Gràcia –que va presentar la iniciativa al plenari del districte—ha fet un pla de d’actuació que estudia com compatibilitzar l’activitat dels locals de planta baixa, el passeig dels veïns i les veïnes, i les necessitats d’accés puntuals de vehicles per a la millora de la convivència del tràfic pels vianants, comerciants i serveis. Aquests estudis també determinaran els recursos humans i materials necessaris per desenvolupar-la.

La mesura s’implantarà, en una primera fase pilot, durant un any, i es farà seguiment del seu funcionament a través dels òrgans de participació de què disposa el Districte de Gràcia, i concretament des del Consell de Comerç, el Consell de Medi Ambient, la Comissió de treball de Mobilitat i els Consells de Barri de la Vila de Gràcia, Salut, Vallcarca-Penitents i el Coll.