Gràcia té 140 terrasses amb les ampliacions per la Covid-19

Fotografia: David Ramon

La Covid-19 ha fet canviar moltes de les coses en els darrers mesos, des de la nostra rutina, fins i tot a canviar el paisatge urbà de la ciutat, menys cotxes, més espai per als vianants i també més terrasses per als restauradors, un dels col·lectius més afectats per les mesures restrictives de la covid-19.

Així després dels diversos tancaments i de les reduccions en els aforaments interns, molts restauradors van posar el cric al cel, perquè sense terrasses o una aplicació de l’espai que ocupen aquestes, no era viable poder tirar endavant amb el negoci.

Això va propiciar que l’administració barcelonina es posés com a prioritat augmentar l’espai, sempre que fos possible, de les terrasses dels bars i restaurants. Així doncs el resultat ha estat l’autoritza 3.129 terrasses noves i ampliacions a l’espai públic des del passat mes de maig. Pel que fa a les dades, dues de cada tres propostes aprovades són ampliacions de terrasses ja existents, i la resta són permisos per a noves implantacions.

En total l’Ajuntament ha donat permís a 3.129 terrasses per tal que els negocis de restauració poguessin ser viables. El procés de selecció per l’aplicació de les terrasses va començar el passat mes de maig i ha estat gestionat per un equip de tècnics de l’administració, amb dades facilitades es van registrar un total de 6.731 sol·licituds, de les quals 4.203 s’han resol i unes 2.528 no van poder ser admeses perquè tenien defectes de forma, és a dir, en la documentació acretiada no complia els requisits

De totes les sol·licituds que s’han resolt en tota s’han aprovat unes 3.129, desgranades de la següent manera: 2.167 són ampliacions de terrasses que anteriorment ja existien, i 962 són noves incorporacions. Pel que fa a taules això signifiquen 8.627 taules acompanyades d’unes 33.398 cadires noves.

I quin és l’espai que ocupen aquestes terrasses ampliades o de nova creació? Doncs 1.299 s’han instal·lat a la calçada i 40 han combinat calçada i de vorera. Això vol dir que d’alguna manera s’han hagut de treure espais per a aparcar els vehicles a la via pública i algunes modificacions, en total s’han pogut alliberar 23.176 m² d’asfalt que fins ara era espai per als vehicles. Finalment les 1.790 restants s’han col·locat a vorera.

Les Terrasses a Gràcia |

Concretament el Districte de Gràcia s’han donat 58 noves llicències de terrasses i 82 ampliacions, el total és de 140. Al Districte d’Horta-Guinardó al costat de Gràcia, la xifra total s’hi assembla molt amb 142 i d’aquestes 63 són noves llicències i 79 ampliacions. Finalment a Sarrià-Sant Gervasi tenen un total de 230 tarasses i amb 93 noves llicències i 137 ampliacions.