Gràcia repartirà ampolles d’aigua plegables per als propietaris d’animals de companyia

El Districte de Gràcia ha iniciat una campanya de conscienciació dirigida als propietaris d’animals de companyia perquè que es facin responsables dels excrements i orins dels seus animals de companyia a la via pública. En total, el districte ha enviat 1.792 cartes a propietaris de gossos censats que consten al districte, informant-los dels detalls de la campanya. La campanya es titula «Estima la ciutat com estimes el teu gos» i té com a funció conscienciar als propietaris que ells són els responsables dels seus animals.

Així doncs el Districte es posa en contacte amb els propietaris censats a través d’una carta en què també s’hi adjunta un díptic amb tota una sèrie de consells per tenir cura i gaudir d’una tinença responsable de la mascota, consells tan senzills com esbandir els orins de l’animal amb aigua per evitar olors, recollir i llençar els excrements, respectar els espais públics, etc. Per altra banda la carta també recorda que en cas d’incompliment de la llei, l’Ordenança sobre la protecció, tinença i venda d’animals estableix, en el seu article 23, una sanció de multa de fins a 750€. Així doncs totes les persones que hagin rebut la carta a casa seva i tinguin un gos, també podran recollir una ampolla plegable d’aigua que servirà per netejar els orins de la mascota i dissipar les males olors i evitar el deteriorament de mobiliari urbà. Els espais on els responsables dels animals podran recollir aquestes ampolles són, a la Seu del Districte de Gràcia, Pl. de la Vila de Gràcia,2, el Centre cívic El Coll-La Bruguera, Aldea, 15, el Centre cívic La Sedeta, c. Sícícia, 321, i el Casal de barri Cardener, c. Cardener, 45.

A més el díptic esmentat també recorda que si els gossos són de raça perillosa, han d’anar sensats i que tots els animals han d’estar censats. A més també recorda els nou punts que Gràcia té habilitats per a l’esbarjo dels gossos com per exemple als jardins del Mestre Balcells, Jardí Doctor Comas i Llaberia, 2 al Park Güell, av. Vallcarca, Esteve Terrades, Farigola, Travessera de Gràcia i pl. Poble Romaní.