Gràcia rep de nou els nens i nenes saharauíes aquest estiu 2016.

nens sahara

Un estiu més, l’Associació Gràcia amb el Sàhara ha organitzat l’acte de rebuda dels nens i nenes saharauíes  al Centre cultural la Violeta. La festa de benvinguda va comptar amb la participació de l’esbart Lluís Millet i del grup els Malsons, els nenes i nens saharauiés, les famílies acollidores,  les entitats col·laboradores i el regidor del Districte, Eloi Badia, juntament, amb el president de Gràcia amb el Sàhara, Albert Giralt.

Les colles de cultura popular de Gràcia també s’han sumat a la benvinguda amb balls i música. L’acte s’acompanya d’una exposició de fotografies ‘Fills del Desert’, a La Violeta, que mostra les dues realitats que viuen els nens que participen del projecte Vacances en Pau.

Un estiu més |

Els nens saharauís han tornat a Gràcia com cada estiu. Enguany són 9 els infants que han vingut a passar els dos mesos d’estiu i que conviuran amb famílies gracienques.

Des de fa més de 20 anys, el projecte Vacances en Pau acompanya milers de nens que deixen durant els mesos d’estiu els campaments de refugiats d’Algèria i poden tenir durant aquest temps les condicions necessàries de nutrició i passen una revisió mèdica completa.

Gràcia fa anys que acull nens saharauis dels campaments de refugiats d’Algèria durant els mesos d’estiu. En aquesta època de l’any les condicions al desert són difícils, amb temperatures que poden superar els 50 graus i amb escassa aigua potable.

Per això, famílies gracienques comparteixen aquest temps i aprofiten per fer passar als infants una revisió mèdica completa. Segons l’Àngela Ràfols, que fa 14 anys que és família acollidora, els infants viuen experiències per primera vegada, com ara pujar a un avió, menjar un glaçó o veure el mar.

L’any 2006 Gràcia es va agermanar amb Guelta, una de les daires del campament d’Al-Aiun. Des de l’ Associació Gràcia amb el Sàhara, cada juliol s’organitza una recepció de benvinguda d’aquests nens que passaran l’estiu amb les famílies.

L’Associació Gràcia amb el Sàhara també s’implica en el projecte Tarbies que garanteix un àpat diari als nens de 3 a 6 anys de les escoles bressol de les Tarbies. Aquest any, els vuit infants que han arribat a Gràcia tenen dos mesos al davant per viure el que hauria de ser la normalitat a casa seva.