Gràcia Llegeix torna amb una segona edició els dies 6, 7 i 8 d’octubre de 2017.

Fotografia: Gràcia Lleigeix

El festival Gràcia Llegeix va néixer el passat mes de novembre de 2016 al districte de Gràcia de Barcelona. L’èxit de la passada edició ha fet creure als organitzadors en la necessitat de consolidar aquesta trobada al voltant de la literatura i per això aquest 2017 proposen una segona edició buscant una major complicitat dels professionals del llibre del barri i accentuant encara més el caràcter social del programa del festival. 

Segons els organitzadors un dels principals objectius del festival és el d’acostar en el sentit més ampli la literatura als
ciutadans graciencs, però també a tots aquells que tinguin interès pel món dels llibres. Així doncs es tracta de potenciar i alhora promocionar escriptors i editorials en una temporada en què les vendes de llibres no són tan fortes com en altres èpoques, passades les campanyes de Sant Jordi, de la rentrée de setembre i allunyats encara de la campanya de Nadal, i per tant contribuir a la desestacionalització del consum cultural.

I finalment crear una xarxa efectiva de difusió de la literatura al barri juntament amb empreses privades, entitats i institucions que ajudi al fet que la literatura sigui també un fet diferencial del barri de Gràcia. Enguany el Gràcia Llegeix tindrà lloc els dies sis, set i vuit d’octubre a Gràcia. El divendres sis d’octubre a la tarda hi haurà el tret de sortida de l’edició d’enguany a la Biblioteca de la Vila de Gràcia, hi trobarem tallers, taules rodones i debats amb escriptors i també al voltant de les seves obres literàries.

El dissabte set d’octubre també hi haurà espai per la música amb PETIT en concert, més David Caño. El cantautor mallorquí presentarà un recital íntim de cançons vinculades amb la literatura. Des dels poetes emergents catalans fins a Antoine de Saint Exúpery, Jules Verne o la generació beat s’ajunten en la música de Joan Castells. David Caño hi posarà el contrapunt poètic. Teatre del Centre Moral i instructiu.

Un altre dels  objectius del festival és que autors i lectors interactuïn i es coneixin entre ells, i no només amb el públic adult sinó també amb el públic més menut amb recitals de poesia, una lectura oberta de contes de Joan Perucho i finalment un espai de signatures de llibres d’autors participants en les dues edicions del festival Gràcia Llegeix.

Podeu consultar tota la programació dels actes de l’endició d’enguany a la seva web oficial.