Gràcia ja té Market Place de la mà de Agraciahotrobes.cat

A Gràcia Ho Trobes per a diferents dispositius

A causa de la situació de confinament que hem viscut els darrers mesos, molts comerços han vist la necessitat de poder oferir els seus serveis i productes també a través d’Internet i per tant la possibilitat d’oferir el servei de venda on-line. Per aquest motiu a partir d’aquesta tardor Gràcia compta amb una nova proposta que uneix el comerç de tot el districte. Parlem del primer market place gracienc que podeu trobar a internet a l’adreça www.agraciahotrobes.cat.

Sílvia Barrufet, especialista en màrqueting i comunicació digital és la impulsora inicial del projecte, que es va presentar el passat dijous dia 17 de setembre al Consell de Comerç del Districte, davant dels membres del Govern, representants de diverses associacions de comerços i comerços independents. Ara bé el projecte també està format per comerços, associacions de comerços, veïns i veïnes del Districte de Gràcia que s’hi han sumat i que volen impulsar el projecte A Gràcia Ho Trobes amb la finalitat de convertir la transformació digital del comerç en una realitat.

El projecte |

Gestat i dut a terme íntegrament a Gràcia, el projecte es defineix en si mateix com una plataforma que té com a principal objectiu impulsar el comerç de proximitat en línia i offline, des de la perspectiva tant del comerciant com del comprador. Posa les eines necessàries a l’abast de tots els comerços, sigui quina sigui la seva realitat digital, i ofereix a l’usuari una experiència enriquidora, que alhora enforteixi els llaços entre veïns i veïnes i el seu comerç de proximitat, des de la web www.agraciahotrobes.cat i les seves xarxes socials. El concepte de marca està fonamentat en la «humanització en l’entorn digital» i en mantenir i posar en valor la diversitat del districte a través dels seus diferents barris. «Volem transmetre una sensació de proximitat i per a això farem servir fotos dels comerços amb les cares de les persones que atenen als clients».

Diversos comerços

La web | 

El desenvolupament del Market Place de Gràcia consta de dues fases. La primera: la digitalització adaptada a la realitat de cada comerç, és a dir que a dins de A Gràcia Ho trobes l’usuari podrà cercar els comerços per barris i després segons les activitats de cada comerç. A més cada comerç també disposarà d’una fitxa única amb una url fàcil i directe perquè la puguin utilitzar com a pàgina web pròpia en cas de no disposar-ne, amb totes les dades interessants i necessàries perquè els clients puguin fer les compres o reserves, a més també inclou sessions fotogràfiques gratuïtes per tal d’oferir imatges de qualitat als usuaris.

Fitxa del TOT Gràcia A Gràcia Ho Trobes

Per altra banda la segona fase, inclou els serveis de web, xarxes, passarel.la de pagament i servei d’entrega a domicili. Així doncs es tracta de posar al servei del client un sistema de compra en línia, de pagament i entrega a domicili per a tots els comerços que ho desitgin. L’entrega a domicili s’intentarà organitzar amb una entitat del districte sense ànim de lucre.

Finalment el finançament del projecte s’està duent a terme a través de les petites quotes que aporten els comerços adherits així com les hores que hi dediquen les persones involucrades en l’organització i que ho fan de forma desinteressada. No obstant l’organització està en la recerca de finançament a través d’entitats públiques i privades per tal d’enfortir el projecte i consolidar la seva solidesa, creixement i continuïtat. En aquest sentit és que es va fer la presentació al Consell de Comerç del Districte el dia 17 de setembre on els representants del Govern van manifestar públicament en seu compromís en proporcionar suport i finançament al projecte.