Gràcia inicia curs 2015-2016 amb una nova escola pública.

escola bressol gracia

Aquest dilluns 14 de setembre ha començat el curs escolar amb l’estrena de dues escoles bressol municipals a Barcelona, situades als districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó, respectivament. Amb aquestes dues escoles noves, Barcelona compta amb una xarxa de 97 centres municipals dels quals n’hi ha tres amb una gestió indirecta.

Els dos nous centres, EBM Guinardó i EBM Escorial, entren en funcionament amb una gestió directa malgrat que inicialment, i durant el mandat passat, es va preveure que ho fessin amb gestió indirecta. El nou govern municipal, però, va aturar el concurs iniciat per adjudicar la gestió a empreses externes, i va iniciar els procediments administratius necessaris per tal d’obrir aquestes escoles com a centres municipals i de gestió directa, atès que el nou govern municipal aposta per l’educació com un servei públic i de qualitat. En aquest sentit, l’oferta pública vol recuperar el lideratge perdut en l’últim mandat.

Els alumnes.

La capacitat dels 97 centres municipals de la ciutat de Barcelona és de 8.101 infants. Aquest any s’han posat a disposició de les famílies un total de 4.331 places per a infants de 0 a 3 anys, ja que la resta fins arribar les 8.101 disponibles, no s’ofereixen perquè corresponen a infants amb matrícula de continuïtat, i que per tant, ja han iniciat l’escolarització i la continuen aquest curs. Per al curs 2015-2016 han estat presentades a les escoles bressol municipals per part de les famílies i durant el corresponent període de preinscripció (del 4 al 15 de maig) un total de 7.315 sol·licituds de places. A la ciutat, el 57% de les sol·licituds presentades per les famílies han obtingut plaça pública. 

escola bressol gracia pati

Nova escola bressol a Gràcia.

Barcelona estrena també una nova escola bressol municipal a barri de la Salut, al districte de Gràcia, concretament a la Travessera de Dalt, 94-98, un centre que ha suposat una inversió de 1.079.517 euros. Aquesta escola, té una  capacitat per a 74 infants. El nou centre, situat en la planta baixa d’un edifici de nova construcció, compta amb cinc grups, un per als més menuts des dels 4 mesos fins a un any d’edat, 2 grups per als infants d’1 i 2 anys, i 2 grups més petits per als grans, els de 2 i 3 anys. Aquesta escola, amb una superfície de 902,18 m2, incorpora tots els aspectes de disseny dels espais i del mobiliari que, com en l’escola de Guinardó, fan molt més fàcil el manteniment. 

La novetat d’aquesta escola és que incorpora una aula específica amb un espai multisensorial i de psicomotricitat especial per als infants amb greus discapacitats, que constitueix una experiència pionera i innovadora

Aquesta nova escola és un centre de convivència i inclusió d’infants amb discapacitat en un entorn normalitzat. Contribueix, per tant, a la normalització de la dinàmica familiar amb la possibilitat de conciliar la vida familiar i laboral i la integració familiar en l’entorn. Ajuda al desenvolupament d’infants nascuts amb alguna discapacitat, amb atenció individualitzada, especialitzada i global, a càrrec de diferents serveis i especialistes en diferents àmbits i matèries. L’escola, doncs, disposa d’un equip de professionals de l’educació i d’un equip interdisciplinari format per professionals de diferents camps de la salut i la pedagogia especialitzada: fisioteràpia, psicopedagogia, infermeria, logopèdia, atenció a les famílies.