Gràcia incrementa les estacions de Bicing aquets 2020

Fotografia: Ajuntament de Barcelona

Aquest any l’Ajuntament de Barcelona vol millorar el servei de Bicing de la ciutat i per aquesta raó aquest 2020 comença el desplegament de les millores tant en equipaments i la posada en circulació de més bicicletes elèctriques com amb la instal·lació de noves àrees d’estacionament.

Una de les millores importants és que el Bicing arribarà a una onzena de barris on fins ara no es disposava d’aquest servei, com són els barris de La Marina del Prat Vermell, Vallcarca i els Penitents, la Salut, la Vall d’Hebron, la Clota, Canyelles, les Roquetes, Verdum, la Trinitat Nova, Ciutat Meridiana i el Carmel i on més s’incrementarà la presència del Bicing serà als districtes d’Horta-Guinardó, Nou Barris, Sants-Montjuïc, Sant Martí i Gràcia.

Noves estacions |

En total actualment Barcelona disposa de 422 estacions de Bicing i amb aquesta nova ampliació s’instal·laran 97 de noves per tenir un total de 519 en funcionament en els mesos vinents. Així pel que fa al material a finals de març s’hauran incorporat un total de 2.000 noves bicicletes elèctriques i 5.000 de mecàniques. Aquesta implementació està motivada pels usos que en fan els barcelonins del servei, segons fonts municipals: el Bicing arriba als 50.800 usos diaris puntualment en dies feiners, i la mitjana d’usos en dies feiners és de 44.808 si ho comparem amb les dades del 2018 que eren de 43.072; és a dir, més de 1.000 usos al dia d’increment. Això també fa que augmenti el nombre d’abonats al servei: des de gener el Bicing registra un total de 113.796 usuaris a 31 desembre 2019, 11.000 més que l’any anterior.

Bicing a Gràcia |

Al Districte de Gràcia fins ara desponia de 13 estacions de Bicing amb l’ampliació s’instal·laran 9 de noves a barris com Vallcarca, Els Penitents i a La Salut. Això significa que el Districte passarà de 13 estacions a tenir-ne un total de 22.