Gràcia estrena L’Escola Bressol Municipal Petit Univers aquest curs 2016-2017.

Fotografia: Ajuntament de Barcelona.

Aquest curs l’Escola Bressol Municipal Petit Univers, a Gràcia, s’incorpora a la xarxa d’escoles bressol municipals, que ja són 98 i que enguany s’unifiquen amb la recuperació de la gestió directa de tres centres. El curs comença amb 8.200 infants matriculats i amb una altra novetat: es recupera la mitja hora de suport educatiu a les escoles bressol.

Un total de 87 infants estrenen aquest curs la nova escola bressol Petit Univers, a Gràcia, la darrera que se suma als 98 centres oberts a la ciutat. En total, la capacitat s’amplia a 8.200 nens i nenes i el personal arriba als 790 professionals. En aquest sentit, les escoles bressol CaspolinoEnxaneta i els Patufets de Navas són, a partir d’ara, de gestió municipal directa i s’unifiquen, així, les característiques dels centres que integren la xarxa.

Una de les novetats d’aquest curs és la recuperació de la mitja hora de suport educatiu, una reivindicació de les educadores i les directores de les escoles bressol. Suposa unes quinze hores per setmana a cada centre, i la inversió per a tota la xarxa és de 700.000 euros. Segons ha explicat la tinenta d’alcaldia Laia Ortiz: “Suposa un esforç inversor, però creiem que dignifica les condicions amb les quals es fa la feina i també la capacitat de donar resposta i atenció a les necessitats dels infants.”

Millores durant l’estiu |

Durant els mesos d’estiu, l’Ajuntament de Barcelona ha invertit 4,6 milions d’euros en la millora de 37 escoles i instituts. Les obres s’han realitzat en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya a través delConsorci d’Educació de Barcelona. Entre els treballs, hi ha millores de l’eficiència energètica i de les tecnologies de la informació i la comunicació i instal·lació de mobiliari i equipament nous. També s’han realitzat obres en nou escoles bressol, per un import total de 170.924 euros.

L’Escola Bressol Municipal Petit Univers per dins |

Fotografia: Ajuntament de Barcelona.
Fotografia: Ajuntament de Barcelona.
Fotografia: Ajuntament de Barcelona.
Fotografia: Ajuntament de Barcelona.
Fotografia: Ajuntament de Barcelona.