Gràcia compta amb un nou Centre de Salut Mental i d’Addiccions a l’Hospital de l’Esperança

A partir d’aquesta setmana Gràcia i per extensió Barcelona compta amb un nou Centre de Salut Mental i d’Addicions (CSMiA), que fins ara estava ubicat carrer Mare de Déu del Coll, 41, una ubicació en la qual hi havia manca d’espai. Per aquesta raó el nou equipament està situat a l’Avinguda Santuari de Sant Josep de la Muntanya, a l’interior de l’Hospital de l’Esperança. Així doncs les àrees bàsiques que atenia aquest centre, Larrard (6C i 6E) i part de Vallcarca (6D), seran ateses a partir d’ara en el nou equipament que va ser inaugurat aquest passat dimecres 17 de febrer de 2021.

Les noves instal·lacions d’aquest nou Centre de Salut Mental ocupa gairebé uns 1.100 metres quadrats que estan dividits en dos espais, una obra que ha tingut un cost total de gairebé uns dos milions d’euros.

Aquest nou centre té un total de vint-i-dos professionals treballant-hi i té com a objectiu per una banda, ser un centre on es puguin identificar les persones amb trastorn mental, especialment amb criteris de gravetat, i fer-ne un diagnòstic terapèutic; i per l’altre, identificar les persones amb probable trastorn per ús de substàncies i fer-ne un abordatge terapèutic amb la integració a l’Hospital de Dia. Així doncs el nou hospital de dia té una capacitat per atendre vint-i-cinc pacients, amb una estada mitjana de tres mesos i s’ubica en un gran espai de la planta baixa, d’uns 125 metres quadrats. Aquest centre, que disposarà també de sis nous professionals, està dirigit als usuaris dels CSMiA que, sense necessitar o voler una hospitalització, o que requereixen una atenció més global a la que se’ls hi pot oferir al CSMiA.