Gràcia celebre el Dia Internacional de la Dona durant tot el mes de març

Fotografia: D.R.

Un any més arriba el Dia Internacional de la Dona aquest dilluns 8 de març, tot i que molts dels actes i activitats programades enguany, estan adaptades a la situació provocada per la pandèmia sanitària. El Districte de Gràcia celebrarà la diada aquest dissabte 6 de març de 2021 amb diverses propostes que es duran a terme durant tot el mes de març.

L’acte central del Dia Internacional de la Dona a Gràcia està promogut pel Consell de les Dones de Gràcia, i es farà el dissabte 6 de març, amb la lectura del Manifest i la inauguració del mirador Consol Casals, i posteriorment es podrà gaudir de l’actuació del grup «Alérgicas al Polen«.

El Mirador Consol Casals |

Després de la lectura del Manifest un altre dels actes més destacats de la jornada serà la inauguració del Mirador Consol Casals, destacada per la seva trajectòria en la defensa dels drets de les dones com a feminista, sindicalista, pacifista i ecologista, va ser fundadora del sindicat d’Ensenyament de CCOO de Catalunya juntament amb altres companys. Va dedicar la seva vida professional a ser química i ensenyant, això darrer la va motivar a lluitar perquè les classes populars més desafavorides poguessin estudiar través de les línies d’ensenyament nocturn als barris més desafavorits. Al llarg de la seva vida en què va viure a Gràcia va participar en el moviment social i polítics participant en diverses entitats com Casal independentista Poca Broma, de La Torna, d’Entrepobles, i com activista de la Vocalia de la Dona de l’Associació de Veïns i Veïnes de Gràcia. Consol Casals va néixer l’any 1949 i moria el 2012.

Així doncs per la seva destacada trajectòria tant professional com cívica, i a petició de la proposta feta per la Comissió del Nomenclàtor de Gràcia es va decidir que el mirador situat al voltant de l’entrada del Park Güell ubicat a la Baixada de la Glòria portés el seu nom.

Més activitats durant tot el mes de març |

Una altra de les accions que es duran a terme serà la que protagonitzarà el Campanar de la Vila de Gràcia, el qual es vestirà de color lila, gràcies a la il·luminació instal·lada el dilluns 8 de març entre les 19.30 i les 23.00 hores.

A més durant tot el més el Centre Cívic El Coll ha preparat diverses activitats: De l’1 al 26 de març podrem veure l’exposició titulada: «Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals». Del Del 8 al 29 de març en podrem veure una segona titulada: «Violències i desigualtats en temps de pandèmia». I el dijous 11 de març s’inaugurarà l’exposició: Mares, àvies, germanes i amigues«. A més el Centre Cívic també oferirà la conferència «Violències i desigualtats en temps de pandèmia» programa pel dijous 4 de març a les 18.30 hores.

Per altra banda el Centre Cívic La Sedeta també ha preparat una agenda d’activitats diverses, entre elles teatre el dissabte 27 de març a les 18.00 hores a càrrec de companyia La Voz Ahogada amb l’obra «La Lola: Memorias de una mujer republicana». El dimarts 30 de març a les 17.30 hores serà el torn d’un espectacle infantil per als menuts amb el nom de «La veritat de les princeses».

Pel que fa a la Biblioteca Jaume Fuster i fins al 23 de març podrem veure l’exposició fotogràfica d’Ana Portnoy, titulada «Directe als ulls». Finalment Minerva i les Dones Creadores de Gràcia han programat un parell de rutes pels carrers de Gràcia, la primera el dissabte 6 de març a les 10.30 hores i el dijous 11 de març a les 18.00 hores titulada «Ruta per la Gràcia Artesana» i la segona el dissabte 13 de març a les 10:30 hores titulada «Ruta de les dones de pes». Cal recordar que per poder assistir cal fer prèvia reserva al correu electrònic: minerva@creadoresdegracia.cat.