Gràcia celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb un munt d’activitats.

8 de març dia de la dona 16Des del passat dia 4 fins al 13 de març Gràcia desplega un intens programa d’activitats per commemorar el 8 de març Dia Internacional de Les dones. Les activitats van començar el passat divendres 4 amb teatre i dansa, i continuaran durant tota la setmana amb propostes variades: cine fòrums, la caminada saludable, animacions infantils , actuacions musicals, monòlegs improvisats, cantada de coral, calçotada, tallers familiars i infantils, creació plàstica al mercat de l’Abaceria, exposicions i xerrades adreçades a fomentar l’expressió lliure i no violenta de la sexualitat.

Com a cada edició les dones organitzen i participen activament dels actes que promouen aconseguir la igualtat i la justícia de gènere. Trobarem doncs, les creadores del Projecte Minerva que s’endinsen a pintar color i art en un escenari emblemàtic com és el Mercat de l’Abaceria i en les seves persianes baixades. Amb les dones del barri del Coll, tot passejant, ens aproparan a conèixer millor les ciutadanes que han format part de la memòria col·lectiva a través de dades i anècdotes. I a la Plaça Laguna Lanao unes il·lustradores conegudes dibuixaran en directe per poder subhastar desprès aquests treballs i aportar els diners recaptats a una associació de dones. 

El programa també suma la presentació de tres exposicions preparades amb motiu d’aquesta commemoració. La primera es titula La dona on les il·lustracions amb tècniques digitals aporten una visió de com era la dona d’ahir i fa una reflexió sobre la d’avui des de la visió del japonès Niko Yakhimenko. La podem trobar a instal·lacions de L’espai jove La Fontana, a partir del 8 de març.

La segona descobreix la participació de les dones que van liderar els moviments veïnals de la dècada dels anys 70 a Catalunya,sota el títol Veines, ciutadanes.

La tercera és també un concurs “Amigues,mames,iaies i tates” on tothom qui vulgui pot fer un homenatge a les dones del seu àmbit més familiar fent-li el dibuix o una foto narració. Aquesta iniciativa arriba a la 10a edició, el material serà el fons de l’exposició i es lliuraran els premis el diumenge 13 durant la festa que tindrà lloc a la Plaça Laguna Lanao al barri del Coll. Aquestes dos últimes exposicions comencen el 10 de març i es podran veure al Centre cívic el Coll-la Bruguera fins el 2 d’abril.

Tot seguit us deixem la programa dels actes centrals del dia 8 de maç.

17.30 h Animació infantil “Petita Dona Escènica” (45-50 min), a càrrec de Dona Cançò. Incorpora música, clown i contes per interactuar nens i nenes de 3-11 anys.

19 h Narració musicada “Dones vitals” a càrrec d’Elisabeth Ulibarri (narració) i Paco Peñaranda (música). Compartir riures i somriures amb els enginys i les emocions de les nostres protagonistes.

20.30 h Actuació de la Coral “La Sedeta Gospel Singers”.