Gràcia celebra Sant Jordi. Programa i activitats 2016.

Logo sant jordi activitats petitUn any més a Gràcia es commemora el dia de Sant Jordi amb un programa ple de propostes culturals i festives per a tots els públics. Sant Jordi és un dia que convida a sortir al carrer. Aquest any gaudirem d’una diada amb fires de llibres i d’ il·lustradors, 350 parades de roses i una quarantena de llibres, representacions de la llegenda per als més petits, recitals de poesia, itineraris literaris…

Tot plegat un munt de propostes culturals i per a gaudir que tot seguit us expliquem.

Del 6 al 20 d’abril |

Recollida de llibres en un “Sant Jordi diferent i sostenible” Podeu portar llibres en bon estat i a canvi rebreu vals per la fira d’intercanvi de dijous 21 d’abril* Lloc on portar-los: Biblioteca Jaume Fuster (Pl. Lesseps 20-22), Biblioteca Mª Antonia Cot (Pg. Vall d’Hebron 65-69), Biblioteca Vila de Gràcia (c. Torrent de l’Olla, 104) Organitza: Ampa’s de les escoles gracienques, Biblioteques de Gràcia i Espai Jove La Fontana.

Del 7 al 23 d’abril |

Exposició “Apel·les Mestres” Un homenatge a l’obra d’aquest artista de casa nostra: poeta, il·lustrador, músic i autor teatral. Editada i cedida per l’Esbart Català de Dansaires. Lloc: Centre cívic el Coll –La Bruguera (c.Aldea, 15).

Dimecres 20 d’abril |

Premis al concurs literari Jocs Florals per a la gent gran Cantada de la coral La Sedeta, entrega dels premis XVIII Jocs Florals, lectura dels textos guanyadors i actuació de joves músics de l’escola de música. Obsequi d’una rosa als assistents Lloc: Centre cívic La Sedeta (c. Sicília, 321) Hora: 18 hores.

Dijous 21 d’abril |

Presentació de la reedició del llibre “Tradicions de Gràcia” de Joan Amades Amb motiu del 125è aniversari del naixement de Joan Amades el C.C. La Violeta conjuntament amb el Taller d’Història, han reeditat aquest interesant llibre. Lloc: a la Sala d’actes del C.C. La Violeta (c. Maspons,6) Hora: 20 h Organitza: C.C. La Violeta i Taller d’Història de Gràcia.

Festa infantil Sant Jordi Un intercanvi de llibres, roses, música i també el taller «Repensem els contes». En podrem gaudir  a la Pl. Laguna Lanao Hora: 17 h Organitza: el Centre cívic el Coll – La Bruguera.

Recital de poesia Gaudim de la poesia interpretada pels components del Teatrí de butxaca del programa de Radio Gràcia. Lloc: al c.Aldea, 15 Hora: a partir de les 17.30 h Organitza: A.V. Coll-Vallcarca i Ràdio Gràcia.

Fires d’intercanvi de llibres per un Sant Jordi diferent i sostenible. Els bibliotecaris i la comunitat educativa atendran a tothom que s’apropi durant la tarda a les Fires d’intercanvi. Podràs triar tants llibres com vals tinguis.

Espais: Fira de llibres d’intercanvi a: · Pl. De la Vila de Gràcia · Pl. de Lesseps (enfront de la Biblioteca Jaume Fuster) · Pg.Vall d’Hebron 65-69 (als jardinets al costat de la Biblioteca Mª Antònia Cot) Hora: de 17 h a 19 h. Organitza: Ampa’s de les escoles bressol, escoles i instituts del districte, Biblioteques de Gràcia i Espai Jove La Fontana.

Divendres 22 d’abril |

Taula rodona d’il·lustradors En el marc de la IX Trobada d’il·lustradors de Gràcia, tindrà lloc una taula rodona amb il·lustradors i representants del sector. Lloc: Sala d’actes a la seu del Districte (pl. de la Vila de Gràcia, 2) Hora: 18 h Organitza: Llibreria Casa Anita i Ediciones Ekaré.

Lliurament de premis del 13è Concurs Literari de Contes, Poesia i Textos Teatrals Vila de Gràcia. L’acte estarà presentat per Victor Clotet i comptarà amb l’actuació de la coral Cantabile. Lloc: Sala d’actes del Centre (c. Ros d’Olano, 9) a les 20 hores Organitza: El Centre.

Diada de Sant Jordi dissabte 23 d’abril |

Fira d’il·lustradors al Pla de Nicolás Salmerón. Porta un llibre i el podràs tenir il·lustrat per la Mónica Gutiérrez Serna, Petr Horácek, Einar Turkowski, Iban Barrenetxea, David Pintor, Mariona Cabassa, Rebeca Luciani, André Letria, Gustavo Roldán, Ignasi Blanch, Rocío Bonilla, Anna Llenas, Liliana Fortuny i Lemniscates. Lloc: c. Gran de Gràcia 1-17 Hora: al matí de 10 a 14 i a la tarda de 17 a 20.30 h Organitza: Llibreria Casa Anita i Ediciones Ekaré.

Un Sant Jordi de còmic! Vine a celebrar amb joves il·lustradors de còmic aquest Sant Jordi 2016! Passa pel mural i escriu la teva pròpia llegenda de Sant Jordi. Lloc: c. Gran de Gràcia 190-192 Hora: durant tot el dia Organitza: AJACC i Espai Jove La Fontana.

Lectura de texts escollits de Joan Amades. Lectura a les 12 h i durant tot el dia també es podrà comprar la rosa de Sant Jordi i el llibre reeditat Les tradicions de Gràcia de Joan Amades. Lloc: a la Plaça del Sol Hora: 12 h Organitza: C.C. La Violeta.

Per Sant Jordi l’Eix comercial regalarà llibres el carrer Gran de Gràcia. Els clients que comprin als comerços associats d’aquest carrer rebran un exemplar de la reedició del llibre Recull històric del carrer Gran de Gràcia. Els establiments adherits s’identificaran per tenir a l’entrada o a l’aparador un vinil amb una imatge de roses i la portada del llibre. Es regalaran 5000 exemplars d’aquest treball fet al 1987 pel notable historiador gracienc Marc Aureli Vila. Lloc: c. Gran de Gràcia Hora: durant tot el dia Organitza: Associació Comerciants del carrer Gran de Gràcia