Gràcia celebra la seva XXIII Setmana Cultural, centrada en els refugiats.

Coll BrugueraDel 21 al 27 de novembre de 2016 arriba a Gràcia la XXIII Setmana Cultural, aquest any amb la temàtica de “Gràcia amb els refugiats, per una Mediterrània en pau”. El cicle inclou projeccions, debats, taules rodones, teatre, concerts, exposicions… que tindran lloc als equipaments de Gràcia.

Des de fa 23 anys a Gràcia celebrem la Setmana Cultural amb l’objectiu d’impulsar accions divulgatives i de sensibilització sobre algun tema socialment important.

L’objectiu és abordar la temàtica des de punts de vista diferents, aportar informació diversa i fomentar el debat i el sentit crític. Aquest any dediquem el tema a “Gràcia amb els refugiats, per una Mediterrània en pau”.

La setmana cultural 2016 |

La Mediterrània com espai intercultural, com a lloc de convivència i respecte a la diversitat, ha viscut fortes convulsions durant els darrers anys. Des de l’any 2000 més de 30.000 persones han mort en les aigües del Mediterrani, moltes d’elles infants, transformant-lo en un mar de mort i patiment. L’èxode massiu de persones que fugen dels seus països per sobreviure i defensar la seva llibertat i es troben amb les fronteres tancades d’una Europa que sembla haver abandonat definitivament la defensa dels Drets Humans més elementals: auxili i refugi. Aquesta actitud d’Europa i d’alguns països àrabs està condemnant als refugiats a viure en condicions infrahumanes i amb un gran patiment per la manca d’una sortida a la seva tràgica situació.

Durant la Setmana Cultural volem oferir activitats adreçades als públics infantil, jove, adult i familiar, per donar a conèixer a la població de Gràcia i de Barcelona el que està passant amb els refugiats que intenten arribar a Europa i les causes i els motius d’aquest èxode massiu de població. També es vol reflexionar i debatre sobre com treballar per aconseguir la pau a la Mediterrània i aturar la guerra a Síria, sobre la necessitat que com a ciutadans i ciutadanes hem d’exigir als Governs que respectin els Tractats Internacionals i els Drets Humans davant aquesta injustícia global, i sobre com començar a treballar l’autoorganització comunitària per acollir a futurs refugiats.

Aquí podeu consultar el programa complet d’activitats, tindran lloc a la Biblioteca Jaume Fuster, el Centre Cívic El Coll – La Brugrera, el Centre Cívic La Sedeta, el Centre de Cultura Popular La Violeta i l’Espai Jove La Fontana.