Gràcia celebra el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones el 16 de novembre

El dia pròxim 25 de novembre de 2018, un any més se celebrarà el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, però a Gràcia, el Districte ha organitzat una sèrie d’actes uns dies abans, concretament pel divendres 16 de novembre de 2018. En els darrers anys s’ha posat de manifest que la violència contra les dones no només baixa sinó que augmenta, dades facilitades per diferents els estudis i informes, tant d’àmbit nacional com internacional, reiteren l’abast de la seva prevalença i la gravetat de les seves conseqüències. Això comporta a la societat que es trobi davant d’un fet que suposa una greu vulneració dels drets humans, un problema de salut pública (definit per l’OMS) i una qüestió fonamental de seguretat ciutadana.

Tot i que avui en dia l’Ajuntament de Barcelona disposa d’una xarxa de serveis propis que va des de la prevenció, fins a l’atenció ambulatòria i l’acolliment d’urgència per violència masclista, i una plana on hi trobareu més informació a la web de Barcelona Antimasclista de l’Ajuntament.

Ses dubtes un dels principals objectius és la informació i la sensibilització del problema. Per aquest motiu la seu del Districte de Gràcia, ha programa un acte central a Gràcia, el divendres 16 de novembre a les 19.30 hores a la plaça de La Virreina, que consistirà en la lectura del manifest a càrrec del Consell de Dones, encesa d’espelmes i una actuació a càrrec de les Dones de Blanc.

Però altre banda d’aquest acte central n’hi ha d’altres que tot seguit us expliquem.

Dimarts 20 de novembre | 20.00 hores, «El carrer és nostre, que es noti». Teatre fòrum, a càrrec de Cúrcuma SCCL. A l’Espai Jove La Fontana, Gran Gràcia, 190.

Dimecres 21 de novembre | 17.30 hores, «Trobem-nos! TABÚ sobre assetjament», És un Taller obert. Activitat de 12 a 20 anys a l’Espai Jove La Fontana.

Divendres 23 de novembre | 17.00 hores, «Estenedor contra la violència masclista», a l’Espai Jove La Fontana, Gran Gràcia, 190.

Dissabte 24 de novembre | 19.00 hores, «T.U.P.P.E.R.S», una obra de teatral amb text de Gaia Bautista. A l’Espai Jove La Fontana. I a les 20.00 hores es podrà assistir a la «Conferència, sobre sobretaula musical i sopar de Dones» a càrrec d’Elisa Covelo, d’Hèlia Dones, amb l’Associació de suport a dones.

Dimarts 27 de novembre | 18.00 hores, «Autodefensa per a noies», a les 18.00 hores un taller obert a tothom per una edat de 12 a 20 anys. A l’Espai Jove La Fontana, Gran Gràcia, 190. I a les 19.00 hores hi haurà la xerrada «Dones & Art, que tindrà lloc a la Biblioteca Vallcarca i els Penitents – M. Antonieta Cot, al Passeig de la Vall d’Hebron, 65-69.

Dimecres 28 de novembre | 17.30 hores, «Trobem-nos! TABÚ sobre assetjament», taller obert a l’activitat de 12 a 20 anys, a l’Espai Jove La Fontana.

Divendres 21 de desembre | 18.00 hores, PROU! Una reflexió sobre l’assetjament sexual» Teatre fòrum, a l’Espai Jove La Fontana.