Gràcia a punt per acollir la Festa dels Foguerons 2016.

fogueronsLa 24à edició de foguerons s’ha posat en marxa amb la participació de 3 carrers més i més foguerons que en d’altres edicions. Aquesta edició es celebrarà el dijous 28, divendres 29 i dissabte 30 de gener de 2016. El Regidor del districte, Eloi Badia, ha presentat el dispositiu municipal que es posa en marxa per garantir el funcionament d’aquesta Festa i que mobilitza un bon nombre de serveis com si de la Festa Major es tractés. Dispositiu que s’ha dissenyat per conjugar totes les activitats amb la vida quotidiana dels veïns i veïnes de Gràcia, respectuosa amb el medi ambient i amb l’espai públic, i amb un especial èmfasi en la prevenció i la seguretat.

En aquesta mateixa línia, i com ve sent habitual, prèviament a la festa es procedirà per part dels serveis municipals de Parcs i jardins a la poda de l’arbrat en les places on tindran lloc els Foguerons (Nord, Diamant, Virreina, i Vila de Gràcia).

Per la seva banda, els serveis tècnics del districte duran a terme el marcatge i realització dels principals foguerons de plaça Diamant i plaça Virreina, la distribució de maons i sorra, i la retirada i posterior reposició dels fitons i jardineres existents en carrers i places. A més, des dels serveis municipals de vialitat s’han previst 130 tanques distribuïdes entre les diverses places que acolliran els foguerons.

Com ja es va fer l’any passat, s’ha previst una dotació fixa de bombers a la Pl. Virreina que vetllarà per la bona marxa de la festa, tant dels foguerons com de la cercavila prèvia. A banda d’aquesta dotació de bombers, també hi haurà un servei sanitari preventiu que cobrirà el cercavila, els foguerons i el concert posterior.

D’altra banda, amb l’objectiu de conciliar el descans dels veïns amb la Festa, es limitarà el so del concert que tindrà lloc a la Pl. del Virreina, reduint d’aquesta manera l’impacte acústic vers els habitatges, sense que això impliqui una pèrdua de qualitat musical.

El Districte, tal com ja es ve fent a Sant Medir i la Festa Major de Gràcia, disposarà d’un servei auxiliar de persones que col·laboraran amb la Guàrdia Urbana, així com de 30 voluntaris de l’associació Voluntaris 2000 .

Afectacions de trànsit dissabte 30 de gener amb motiu del cercavila-correfoc i de la posterior encesa de Foguerons:

• no serà permès estacionar en la pl. de la Vila i en tots els carrers per on passa el correfoc i a partir de les 19,15 de dissabte 30, es tallarà la circulació i accessos a la pl de la Vila. De les 20,30 a 21,30 s’aïllarà al trànsit la zona de pas del correfoc a mida que vagi arribant.
• De les 21,30 a 2,30 s’aïllarà al trànsit la zona dels voltants de les Places Virreina i Diamant, generant una illa tancada entre els carrers Rubí/Perla/Torrent de l’Olla i Torrent d’en Vidalet.

Entre les activitats d’aquest any destacar:

  • Dues activitats que sumen a la commemoració de l’Any Llull:l’exposició L’art de l’art de Ramon Llull al CAT i l’espectacle musical i poètic El Verger de l’Amat, basat en l’obra de Ramon Llull, al Centre Cultural la Violeta.
  • Tast de productes mallorquins al CAT i a les places del Diamant i de la Virreina.
  • Espectacle de teresetes (titelles) La rondalla del fraret al Centre cultural La Violeta
  • Cercavila de cultura popular amb correfoc i una gran representació de les colles de Mallorca i València, Xeremiers de Mallorca, Dimonis d’Albopàs, la Dolçaina Borumballa de València, i una àmplia participació de les colles de Gràcia.
  • Folk mallorquí als quatre mercats de Gràcia: Abaceria, Llibertat, Lesseps i Estrella.
  • Encesa de foguerons a les places del Diamant, de la Virreina, del Nord, placeta de Sant Miquel, i carrers de: Verdi del mig, de Joan Blanques, Torres-pl.Gato Pérez, Llibertat, Tordera, Travessia de Sant Antoni i Puigmartí.
  • Concert al CAT: Nits de Formentera, per primer cop ens visitaran: Aires Formenterecs, Caramelles de Formentera, Imaràntia i Xumeu Joan.

Trobareu tot el programa d’actes en aquest enllaç.