Fundació Ludàlia i be shared guanyen el II Concurs pel disseny de la imatge del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Fotografia: Ajuntament de Barcelona

El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, i per a commemorar aquest dia l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona va convocar el segon concurs pel disseny de la imatge del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat al qual s’han presentat 28 projectes, l’objectiu és d’ampliar la consciència entorn del disseny accessible i promoure la participació en igualtat de dissenyadors i dissenyadores amb discapacitat i sense. Finalment La Fundació Ludàlia, que promou l’oci i la cultura per a persones amb discapacitat intel·lectual, i la consultora be shared han estat els guanyadors dels premis que es van entregar el passat 8 d’octubre de 2019. L’acte conduït pel periodista Josep Maria Soro i l’equip del TEBVist,  van entregar les tres distincions: un accèssit, un segon premi i un primer.

Els guanyadors |

Els guanyadors van explicar que «el disseny s’havia centrat en la persona i la felicitat», per aquesta raó el procés creatiu el van realitzar usuaris del Taller Multimèdia de Ludàlia conjuntament amb dissenyadors de be shared», durant una tarda a la Biblioteca Jaume Fuster. Respecte al disseny i al lema «Sumem», la idea sorgeix del concepte que la discapacitat no és la característica principal de la persona, sinó una característica més, però ni l’única ni la més important. I també s’ha volgut comunicar que en el global de la societat tothom suma. En aquest sentit, el jurat del guardó, integrat per membres com l’il·lustrador Miguel A. Gallardo, entre d’altres, van valorar “la individualitat, la diversitat i l’alegria que transmet la imatge a través del retrat de personatges reals”.

Des de Ludàlia s’han mostrat “molt il·lusionats amb el fet que les persones amb discapacitat siguin més visibles gràcies a actes i concursos com aquest, que fan possible seguir treballant per reforçar la normalització”. Per altra banda, els dissenyadors de be shared han assegurat que “va ser una gran sorpresa descobrir les capacitats creatives dels joves de Ludàlia”.

La línia de cartells es farà visible a partir del 15 de novembre per tota la ciutat, sent la imatge que ajudarà a promocionar els diversos actes que se celebraran en el conjunt de barris de Barcelona per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat el proper 3 de desembre de 2019.

Obres guanyadores |

Fotografia: Imatges guanyadors del Concurs 2019

Què fa la Fundació Ludàlia |

La Fundació va néixer el 2001 com a entitat sense ànim de lucre i pretén respondre a anys d’inquietud i necessitats de joves i adults amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies, quant a l’aïllament social en què es troben La seva determinació és la necessitat de garantir els drets culturals, el dret a un temps d’oci qualitatiu, el dret a la inclusió social i el dret a una vida digna, d’aquest col·lectiu en risc d’exclusió.