Fundació Casa Ámbar. Cristina Jover Montal: «La nostra missió és contribuir al benestar de la societat»

Fotografia: La Casa Ámbar

Avui dia és molt important cuidar-se un mateix i fer-ho des de una perspectiva integral per a gaudir d’una bona salut. Amb aquest objectiu neix la Fundació La Casa Ámbar per a la promoció de la salut i el desenvolupament humà, un projecte format per un equip de professionals de la salut, la relació d’ajuda i l’educació. Aquest equip treballa amb la missió de contribuir al benestar de la societat, oferint serveis d’acompanyament emocional i de creixement personal que puguin ser gaudits pel màxim nombre de persones amb independència dels seus ingressos econòmics. L’entitat ofereix assessorament personal, cursos, conferències i formacions des de la seva seu al carrer Maignon, just a tocar de la plaça Lesseps de Gràcia.

Què és la Fundació la Casa Àmbar?
És una fundació formada per un equip de persones compromeses amb la salut i el creixement humà. En els seus inicis, ara fa 5 anys, ens vam ajuntar 18 persones per a idear i posar en marxa aquest projecte i actualment entre membres fundadors, col·laboradors i voluntaris som unes 50 persones.

Quina és la vostra missió?
La nostra missió és contribuir al benestar de la societat oferint serveis terapèutics accessibles a les persones amb independència de la seva situació econòmica. Al mateix temps, la Casa Àmbar neix també amb l’interès que les persones que s’hi vinculin puguin desenvolupar-se personal i professionalment.

Què feu a la Fundació?
A la Casa Àmbar oferim diferents tipus de teràpies, tallers, cursos, conferències i formacions (Gestalt i constel·lacions). Facilitem processos de creixement personal des d’un abordatge humanista integratiu i amb la Gestalt com a actitud base.

Què és la Gestalt?
La teràpia Gestalt neix a Alemanya a mitjans del segle passat, així que compta amb un ampli recorregut avui dia en molts països. La Gestalt és un enfocament terapèutic centrat en l’aquí i ara, que ens convida a prendre consciència d’allò que estic sentint, pensant i fent, per a així prendre responsabilitat sobre un mateix. El procés terapèutic permet explorar els vincles significatius, les creences, la gestió d’emocions i els patrons de comportament quan afrontem i ens relacionem amb allò que estem vivint, així com les conseqüències per a un/a mateix/a i l’entorn.  Per tant, al llarg del procés anem transformant creences disfuncionals, respostes emocionals rígides i reaccions comportamentals que ens bloquegen en altres més flexibles i adaptatives, ajudant-nos a ser més autèntics, amorosos i lliures.

Veiem que teniu una formació en Teràpia Gestalt, per què una formació Gestalt?
La formació en Teràpia Gestalt ofereix a les persones l’oportunitat de realitzar un procés de transformació personal profund. Moltes alumnes i alumnes diuen trobar en la Formació Gestalt un abans i un després en les seves vides. L’alumne, més enllà d’adquirir les tècniques i aptituds necessàries per a formar-se com a terapeuta Gestalt, travessa un potent procés d’autoconeixement. La formació Gestalt ens condueix cap al restabliment de la consciència de l’ésser i a una major llibertat i creativitat.

A qui va adreçada la formació en aquesta teràpia?
La Formació Gestalt no únicament va dirigida a persones que vulguin ser terapeutes Gestalt, també va dirigida a professionals de la relació d’ajuda, l’educació, l’empresa, graduats, estudiants i professionals de la psicologia, psiquiatria, assistència social i a totes les persones interessades a realitzar un procés profund d’autoconeixement.

Fotografia: La Casa Ámbar

Quan comença la formació i quina durada té?
Té una durada de 3 anys amb inici el proper mes d’octubre. A més a més, i amb la intenció de conciliar les diverses situacions personals, oferim una modalitat de cap de setmana (un cap de setmana al mes) i una altra d’entre setmana (cada dijous, o pel matí o per la tarda).

Abans comentàvem que des de l’entitat voleu oferir els vostres serveis i activitats a tothom que pugui estar interessat indiferentment del seu nivell econòmic. Per aquest motiu disposeu també d’una tarifa social, què és exactament?
És la manera de possibilitar que persones que no tenen recursos suficients puguin accedir a processos terapèutics de creixement personal. Es realitza una valoració en cada cas per a fixar a cada alumne o pacient el preu per servei més adient a les seves possibilitats. Al mateix temps, és la manera en la qual terapeutes voluntaris puguin oferir el seu servei, supervisada per nosaltres i és aquesta una molt bona manera d’aprendre, desenvolupar-se i nodrir-se nodrint.  Durant aquest últim any estem molt contents d’haver realitzat més de 800 sessions d’acompanyament i teràpia que s’han beneficiat de la nostra tarifa social.

Properament al setembre teniu una Jornada de Portes obertes, en què consisteix aquesta jornada? Pot anar-hi qualsevol persona?
Cada any al setembre fem una Jornada de Portes Obertes, i aquest any serà el dia 15.  Volem donar a conèixer La Casa Àmbar a tot aquell que vulgui i és una bona ocasió per fer-ho. Oferim diferents tallers gratuïts de Gestalt, constel·lacions o ioga entre altres, a més de teràpies individuals i activitats en les quals poden participar i gaudir durant tot el dia. A més, expliquem el projecte de la nostra fundació i fem una valoració de com ha anat l’últim any. Tothom hi està convidat! 

Hem vist que qualsevol persona es pot fer Amic de la Casa Àmbar, en què consisteix?
Per a créixer i continuar desenvolupant la nostra missió d’arribar a més persones i promocionar la salut i el desenvolupament humà, necessitem ajuda de tota mena. Tenim voluntaris, col·laboradors… i també amigues i amics que col·laboren realitzant una aportació econòmica. Fer-se amic o amiga de la Fundació vol dir que ens pots donar suport mitjançant aportacions econòmiques, cadascú en funció del que pugui, i al mateix temps poder accedir a totes les nostres conferències amb cadira reservada i entrada gratuïta a les nostres jornades de portes obertes.
Aquestes aportacions econòmiques ens ajuden a fer créixer el nostre projecte i que cada dia més i més persones puguin accedir a processos terapèutics, a la salut i el desenvolupament personal. És una bona manera de contribuir a una societat més justa, sana, respectuosa i amorosa.