Folk Laietà al Tradicionàrius.

harmònica brava al palau 2 PORTADA

L’estiu de l’any 1979, un grup de músics excepcionals es van tancar als Estudis Gema 2 de Barcelona per enregistrar un disc insòlit que revisava els sons de la música tradicional per donar lloc a una música innovadora, fruit del desig de l’experimentació i de la transgressió. El resultat va ser el disc Lo poder del cant, de l’Harmònica Brava i la proposta d’aquests joves i talentosos músics va causar un gran enrenou entre la societat catalana. Darrera d’aquell projecte hi havia noms com els de Joan Albert Amargós, Feliu Gasull, Carles Benavent, Joan Saura, Saki Guillem, Eliseo Parra, Marcel Casellas, Martí Soler, que han tingut i tenen una presència destacada en la música del país.

Ara, 35 anys després, es torner a reunir per primera vegada per tornar a interpretar plegats aquelles peces. Han passat els anys però el desig d’experimentació d’aquests músics continua intacte i per això el projecte va més enllà de recuperar la màgia d’aquest disc. Eduard Iniesta n’ha assumit la direcció musical i proposa recuperar el fil de la transgressió tornant a revisitar aquelles melodies i donant-los un nou enfocament. Iniesta reconeix amb orgull que de petit escoltava aquest disc dia sí i dia també i que ha estat per a ell un disc de capçalera sense el qual avui ell no seria el músic que és.

Així doncs es tracta d’una oportunitat única de sentir en directe aquesta proposta amb una mirada nova i descobrir com el pas dels anys canvia la percepció sobre les coses. El concert tindrà lloc a la Sala 2 de L’Auditori el proper dijous 5 de març a les 21h dins del festival Tradicionàrius.