Finalitza la Festa Major de Gràcia 2021, balanç en dades

Fotografia: David Ramon

Aquesta nit passada ha finalitzat una nova edició de la Festa Major de Gràcia, marcada per les mesures sanitàries de la Covid-19, però també les massificacions i els desallotjaments de diverses places i carrers.

Per exemple un cop finalitzada la festa major, la nit d’aquest dissabte 21 d’agost de 2021, la Guàrdia Urbana ha hagut de desallotjar unes 3.500 persones a Gràcia, però a Barcelona han estat un total de 6.350.

Per altra banda cal recordar que enguany no s’ha celebrat el concurs de carrers guarnits, però s’ha fet un esforç per mantenir la festa i s’han guarnit 21 carrers amb decoració aèria per facilitar el pas de les persones, a més aquests 21 carrers tots, han tingut una menció especial per l’esforç i la feina feta durant aquests darrers mesos.

Hem de recordar també que en aquesta edició l’assistència a les activitats programades, era amb cita prèvia, un 72% dels assistents finals a les activitats havien fet reserva prèvia del seu seient, mentre que al 28% restant se li van recollir les dades en accedir al recinte per poder garantir-ne la traçabilitat. També s’han pogut veure actes i activitats en la reproducció en línia com per exemple la lectura del pregó de la festa major per part de Jordi Cuixart o l’acte d’homenatge a Jordi Fàbregas. Entre tots els actes retransmesos en directe per la plataforma de YouTube han tingut un total de 21.537 visualitzacions.

Pel que fa a la campanya de sensibilització i prevenció de les agressions masclistes i LGTBI-fòbiques, hi ha hagut unes 1.500 fins a la nit del 21 d’agost. I finalment pel que fa al pla de neteja especial per a les festes s’havien repartit un total de 659 papereres de cartó, 138 lavabos públics i d’ells 26 d’adaptats i finalment s’han recollit 46 tones de residus.