Festa verda i mostra d’entitats aquest dissabte 28 al Parc de la Creueta del Coll.

Parc Creueta

La Primavera Verda és una iniciativa que organitza activitats per a promoure una consciència ciutadana més crítica i activa;  amb idees per treballar en el  canvi d’hàbits que,  sumat a  la participació de tots els veïns i veïnes, han de fer possible un barri més verd, més humà i sostenible.

Des de les 11 del matí els veïns i veïnes del Coll i tothom que hi vulgui podrà participar en la Festa Verda i Mostra d’Entitats podran sumar-se als actes programats.

Activitats dissabte 28 de maig |

A les 11h, inici de festa i mostra d’entitats amb taller de pintura amb cendres i fusta. Art sostenible amb Aula Taller. Dibuixem plantes i animals. Instruments fets amb material reciclable (aquesta activitat es repetirà a les 16h). Taller de compostatge. Taller de planter amb geoblau. Anuant la terra: Proposta artística de construcció col·lectiva. Construcció i muntatge d’una cúpula geodèsica de canyes. Ecojardineria; jardins verticals i sembra de llavors (aquesta activitat es repetirà a les 16h). Eficiència energètica: estalvi de l’electricitat de casa (es repetirà a les 16h). Taller cuinem amb el sol. Pintem amb el sol. I l’informador ambiental farà una enquesta de la petjada de carboni de la festa. Aquestes activitats es faran a diferents espais de la Festa Verda del Parc de la Creueta del Coll.

A les 11:30h, taller petits herois del clima. Itinerari pel parc de la Creueta: explicacions de geologia, flora i fauna. Sembra de plantes mediterrànies. Sessió de gimnàs per a gent gran. Taller de tai-txí. Conte de la gateta mur.

A les 12:15h, activitat de cromos Coll-Vallcarca.

A les 12:30h, sessió de gimnàs per a gent gran. Itinerari pel parc de la Creueta: explicacions de geologia, flora i fauna.

A les 12:45h, sembra de plantes mediterrànies.

A les 13h, animació per la mainada…I més grandets amb “Jaume Barri”.

A les 14h, dinar ecològic (amb un preu de 8 euros).

Després de dinar, a les 15h, sobretaula musical amb Dos Vin.

A les 16h, gimcana infantil, tallers infantils i mostra de tallers. Quant als tallers infantils aquests seran de tabals (per a nens i grans), màscares felines, mural de gatets, relleus de classificació de brossa. La mostra de tallers del centre cívic i les associacions seran de balls de saló, coredance,country, Perú contemporáneo, shuffle, zumba, tabala.

A més, a aquesta hora es repetiran alguns dels taller del matí, com el de “Dibuixem plantes i animals”; instruments fets amb material reciclable; ecojardineria: jardins verticals i sembra de llavors i eficiència energètica: estalvi de l’electricitat de casa.

Enguany la Primavera Verda arriba a l’11a. edició, al llarg del cicle es donen a conèixer els conceptes de “reduir, reutilitzar i reciclar” per garantir unes bones pràctiques ambientals.