Fernando Cabrera de gira per Europa per pirmer cop. El podrem veure al C.A.T.

cattardor16El proper 7 d’octubre, a les 22h, Fernando Cabrera presentarà el seu espectacle ‘Intro’ al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona. El concert s’emmarca dins el Cicle Hamaques que organitza Casa Amèrica Catalunya i forma part de la gira ‘INTRO EUROPA 2016’ que recorrerà les ciutats de València, Barcelona, Vigo, La Coruña, Santander, Madrid, Estocolm i Ginebra.

Fernando Cabrera és una icona de la cultura i de la identitat del Río de la Plata amb una trajectòria de més de trenta anys, premis a festivals internacionals, una producció de més de deu discos propis i altres en qualitat de productor i d’arreglador. Gairebé contemporani d’exemplars musicalment únics i irrepetibles ―com Mateo o Darnauchans― Cabrera, pel que fa a la cançó urbana, ha forjat un estil i un univers personal que l’ubica al mateix lloc de les seves influències i que l’ha convertit en referent indiscutible de la nova generació de joves creadors de la música popular uruguaiana. Admirat i convocat insistentment per artistes com Joan Manuel Serrat, Jorge Drexler, Kevin Johansen, Paulinho Moska, Liliana Herrero, No te va a Gustar i molts altres.

Després del multipremiat ‘Canciones Propias’ (Premi Iris i quatre premis Graffiti), el 2012 va presentar ‘INTRO’ el seu primer poemari, 65 poemes inèdits junt a un DVD que respon a una antiga demanda del seus fans: Fernando Cabrera filmat només amb la seva guitarra registrant algunes de les seves cançons imprescindibles.

El 2013 es va editar a Brasil el llibre ’Mudanza’ amb els seus textos. El 2014 es va estrenar el documental de ‘No te va gustar’ amb música original de la seva autoria i torna a guanyar el premi Graffiti com a millor àlbum amb «Viva la Patria». El 2015 edita el disc gravat en viu ‘Cabrera canta a Mateo y Darnauchans’, un show que, atenent la demanda del públic, va haver de tornar a presentar diverses vegades no només a Montevideo sinó també a Buenos Aires.