Espais de barri: Parc de les Aigües

Fotografia: David Ramon

Tot i que el Parc de les Aigües es troba al baix Guinardó, hi podem arribar a través de Pi i Margall direcció muntanya i per tant des de Gràcia. Avui des del TOT GRÀCIA us descobrim un fantàstic racó per gaudir de la natura amb la familía.

Podem arribar-hi des de Gràcia iniciant el trajecte des de la Plaça Joanic i agafant el Passeig Pi i Maragall, direcció muntanya, i si venim de lluny amb el metro podem baixar a la parada d’Alfons X El savi de l’L4, ja que el parc es troba al Districte d’Horta-Guinardó de Barcelona.

Fotografia: David Ramon

Orígens |

El Parc de les Aigües va ser inaugurat l’any 1978 com a espai públic després d’anys de lluites veïnals per aconseguir obrir-lo a la ciutat, ja que va ser construït a finals del segle XIX per la Companyia d’Aigües de Barcelona per tal de construir els dipòsits d’aigua. Una part dels terrenys, com a mesura de seguretat, van ser utilitzats com a jardí de la casa i una altra part contenia vivers de diferents tipus de plantes i arbres.

Les especies |

El Parc de les Aigües és un espai molt ric pel que fa a la seva vegetació, amb diferents espècies que formen part del Catàleg d’Arbres d’Interès Local com són els Ficus carioca amb les seves figues i el Tuliper de Virgínia un arbre provinent de l’Est d’Amèrica del Nord, a més d’una gran varietat d’arbres fruites. A més, l’espai disposa també d’àrea de jocs infantils.

Fotografia: David Ramon