Es redueix l’aforament a les platges de Barcelona un 15% més

Fotografia: David Ramon

Aquests darrers dies arran de la situació sanitària l’accés a les deu platges que té Barcelona estava regulat i controlat, per no sobrepassar el màxim d’aforament d’unes 38.000 persones. Ara però després que diverses vegades s’hagi hagut de tancar l’accés, s’ha decidit que es redueixi un 15% l’aforament i per tant la regulació es farà d’acord amb una ocupació màxima de 32.000 persones.

Així doncs els divuit videosensors instal·lats en totes les platges seguiran sent els encarregats d’avisar quan s’arribi a la xifra establerta. Aquest sistema permet conèixer a temps real l’ocupació de les platges a través d’uns indicadors que es poden consultar a través del web barcelona.cat/platges. Una web que des de l’Ajuntament es recomana que tots els usuaris que vulguin anar a la platja, entrin al web i consultin l’estat de la platja escollida, i la seva capacitat. La web ens informa diversos colors el nivell d’ocupació de les platges, amb el color verd significa que hi ha una ocupació del 40%, el color groc, aquesta és d’entre el 40% i el 60%, el color taronja l’ocupació està entre el 60% i el 80% i finalment el color vermell ens indica una alta ocupació del 80%.

Entre les recomanacions, és important no concentrar-se vora l’aigua, i per tant fer una distribució ajustada mantenint les distàncies físiques en tota la superfície de la platja, cal tenir en compte que en alguns punts l’accés en ser tancat, tant els informadors com la Guàrdia Urbana seran els encarregats d’avisar als usuaris de les mesures preses.