Es presenta la cursa Trail Park Güell.

Cursa

Aquest passat dillluns 14 de març es va presentar la cursa Trail Park Güell, que coorganitzen la Guàrdia Urbana i Chiprunning, que tindrà lloc el proper 17 d’abril. En l’acte hi van ser presents Eloi Badia regidor de Gràcia i representants de Chiprunning.

Aquesta iniciativa té una història al darrera: la implicació i voluntat de dos amics guàrdies urbans de Gràcia, en Juanjo Rojas, mort en un dissortat accident de muntanya, i en Domingo Alonso. Tots dos compartien passió per la muntanya i a través dels viatges van voler donar un pas endavant i crear el projecte “Una cima, una sonrisa” i vincular cada expedició a un projecte solidari i de suport a la població d’orígen. En Domingo, tal com explicava aquest matí, va voler continuar la tasca iniciada amb en Juanjo, i d’aquí va nèixer la Trail Park Güell, que uneix el record al company i la continuïtat del projecte solidari que van inicar junts.

El regidor Eloi Badia ha destacat aquesta iniciativa solidària que posa en valor els barris de muntanya de Gràcia, descobreix espais d’interès com la Muntanya Pelada, el Mirador de Joan Salas.. o el mateix Park Güell   i que a més de promoure l’esport, ho fa amb equilibri i respecte a l’entorn,  «volem que sigui una cursa referent que serveixi per retrobar la relació entre la nostra ciutat, els nostres barris i els seus entorns naturals, conèixer per  gaudir-ho amb respecte i preservar aquests entorns privilegiats, natural i patrimonial».

El representant de Chiprunning, coorganitzador i patrocinador ha explicat el recorregut i detalls tècnics de la cursa, destacant la seva singularitat solidària i d’entorn privilegiat: «Aquest tipus de proves són molt especials per a qualsevol corredor i corredora per la bellesa i qualitat tècnica del seu recorregut. El circuit no deixarà indiferent a ningú i farà sentir al participant una experiència esportiva vibrant en un marc incomparable».

El 2015 es va celebrar la primera edició va tenir 200 participants i en aquesta ja han arribat als 260 a data d’avui. Les inscripcions estan obertes fins el dia 8 d’abril. La voluntat és poder arribar, en les properes edicions, a 500 participants, per què sigui una cursa sostenible i respectuosa amb l’entorn.

Característiques tècniques:
Cursa que combina circuit urbà i natural, la primera d’aquestes característiques del Districte, fins ara només la cursa dels Tres Turons de característiques similars passava per part del barri del Coll, Tipus: circuit natural amb sortida i arribada al Park Güell.
Distància: 10,45km
Altitud mínima: 694 m.
Altitud màxima: 694 m.
Desnivell + i –: 319 m. i 164 m.
Dificultat tècnica: Moderada