Es presenta als veïns el “Diagnòstic de salut del Coll, Vallcarca i Els Penitents”.

finestrasalutAvui dimecres tindrà lloc la presentació pública del “Diagnòstic de salut El Coll, Vallcarca i Els Penitents”, al passeig Mare de Déu del Coll, núm. 41-52, de les 17:30h a les 19:30h. L’acte comptarà amb l’assistència del regidor de Gràcia, Eloi Badia, la comissionada de Salut de l’Ajuntament, Gemma Tarafa i un representant del Consorci Sanitari de Barcelona.

Es tracta d’una jornada oberta als veïns i veïnes impulsada i convocada per la Comissió de Salut Comunitària Coll-Vallcarca, en la qual es parlarà sobre temes de salut que afecten el territori. A més, es convida els veïns perquè hi participin per subratllar aspectes i millores de la salut al barri.

La Taula Comunitària del Coll, d’on sorgeix la Comissió de Salut, neix a partir del treball col·lectiu que es va realitzar el barri en les Jornades Comunitàries del Coll, el passat 27 de març i 6 d’abril del 2015. Alguns dels objectius de la comissió de salut són potenciar els espais saludables dins el territori (sobretot per a gent gran al Parc de la Creueta del Coll) i agregar l’Agència de Salut Pública de Barcelona, cosa que permetrà obtenir els indicadors de salut del barri i establir els recursos que permetran millorar la vida dels veïns.

Fins ara, algunes de les mesures impulsades al barri han estat la dinamització del circuit de gimnàstica Creueta del Coll i l’elaboració d’una guia d’activitats saludables al barri, que encara no està tancada així com  impulsar el diagnòstic de Salut i la mateixa jornada de presentació al veïnat.

La metodologia per a la recollida d’informació per a elaborar la diagnosi s’ha fet a partir de la recollida de dades de dos grups (els informants prioritaris i el suplent d’informants). Després, la Comissió ha fet un estudi de salut amb els programes i actuacions per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, del qual n’ha derivat l’informe que es presentarà demà dimecres.

Quant als integrants de la Comissió de Salut Comunitària, està configurada per dos membres del districte de Gràcia, un de l’Ajuntament de Barcelona, tres del CAP d’Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi; diverses entitats del barri i veïnat, un representant dels mossos d’esquadra i un membre de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Aquesta presentació s’integra en el programa de les Festes Majors del Barri del Coll que recordem van començar el dia 3 de juny i s’allargaran fins el dia 19.