Es posa final a l’estat d’alarma i amb ell el toc de queda

Avui dissabte 8 de maig de 2021, a la nit hi haurà toc de queda des de les 22.00 fins a les 00.00, hora en què comença el diumenge 9 i per tant es posarà fi a l’estat d’alarma a tot l’Estat Espanyol, i amb ell la fi del toc de queda nocturn. Per aquest motiu la Guàrdia Urbana augmentarà en un 30% el nombre d’efectius, dins d’un dispositiu nocturn que juntament amb el cos dels Mossos d’Esquadra, tindrà com objectiu poder garantir el bon ús de l’espai públic, i que no hi hagi actes d’incivisme i de seguretat dins de les recomanacions efectuades per les autoritats sanitàries.

D’entrada la Guàrdia Urbana i els seus dispositius faran controls de venda ambulant d’alcohol a la via pública i realutzaràn una tasca de prevenció, control i correcció de les concentracions de persones que consumeixen alcohol de forma col·lectiva a la via pública.

A partir del 9 de maig |

A Catalunya el Govern de la Generalitat ha descartat mantenir el confinament nocturn i per tant ja no s’aplicarà cap restricció de mobilitat ni de nit (toc de queda) ni tampoc de dia. Això també significa que es posa fi al confinament perimetral i per tant ara ja es podrà entrar i sortir de Catalunya i alhora circular per tot el territori espanyol. Pel que fa a les reunions, es segueixen limitant a grup de sis persones. I si hi hagués indicadors que fessin que els Govern volgués recuperar algunes de les restriccions anteriorment esmentades, aquestes haurien de tenir l’aval de la justícia i en aquest cas del Tribunals Superiors de Justícia de Catalunya.