Es posa en marxa “Rutes amb ànima” per redescobrir Vallcarca

Fotografia: @Kike_p73

A partir d’aquest mes d’octubre el Grup ATRA a partir del seu projecte «Parets amb ànima» ens proposa redescobrir els carrers de Vallcarca. “Parets amb ànima” és un programa que pretén convertir l’espai públic del districte de Gràcia de Barcelona en un gran llenç urbà per comunicar, educar i sensibilitzar en matèria d’igualtat, inclusió, feminismes i sostenibilitat.

El projecte | 

Durant el primer semestre d’aquest 2021, tres reconegudes professionals de l’art urbà han impartit uns tallers teòrics i pràctics per capacitar un grup de dones en situació de vulnerabilitat. Fruit d’aquesta formació, i en estreta col·laboració amb les alumnes dels tallers, les artistes Lily Brick i Núria Toll han elaborat dues peces d’art urbà al barri de Vallcarca, ubicades a la Plaça de la Pastora i als Jardins Maria Baldó, respectivament. El proper mes de novembre es durà a terme la tercera creació, un mural de l’artista MUSA titulat “Autogestió”, que es podrà veure al Punt Verd de l’Avinguda de Vallcarca.

Rutes amb ànima |

Aquest mes d’octubre arrenquen les “Rutes amb ànima”, unes visites guiades per conèixer en profunditat aquestes obres d’art urbà, així com molts altres secrets i perles del patrimoni arquitectònic del barri. Un historiador de l’art i guia turístic autoritzat és l’encarregat de conduir les rutes, que es duran a terme tots els dimarts a les 16.30 hores. Aquests itineraris són gratuïts i tenen una durada aproximada d’una hora. És possible realitzar rutes per a grups, amb horaris específics. Trobareu més informació i la possibilitat de fer la vostra reserva en aquesta web.