Es posa en marxa El Pla Bàsic d’Emergència Municipal

Fotografia: David Ramon

Ahir mateix dilluns 21 de gener de 2020, l’Ajuntament va posar en marxa el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per al mal estar de la mar i les fortes onades, a hores d’ara s’ha passat al nivell d’emergència i s’ha prohibit l’accés a les platges de Barcelona. Aquest pla s’activa quan hi ha constatació d’onades de més de 4 metres d’alçada i el litoral de la ciutat pateix els efectes del mar i pot esdevenir un perill per a les persones o per destrosses en el mobiliari urbà.

Queda prohibit |

A conseqüència de l’activació d’aquest pla i per prevenció, es recomana a la ciutadania que augmenti la precaució a la zona litoral. Així mateix es recorda la prohibició d’accedir a les platges, a l’aigua i als espigons mentre duri l’episodi.

Pel que fa a les recomanacions per les fortes ràfegues de vent, a casa no pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara terrats, bastides o similars i retireu els testos i qualsevol objecte de les terrasses o balcons que puguin caure al carrer, tanqueu finestres i si és necessària abaixeu les persianes per protegir-vos millor. Pel que fa a la circulació al carrer intenteu vigilar amb les cornises dels edificis i qualsevol objecte que estigui a les façanes, intenteu evitar edificis amb bastides d’obres, i cal tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer. El vent pot fer caure motos o altres elements del mobiliari urbà.

Podeu consultar l’actualitat i afectacions al perfil oficial de la Guàrdia Urbana de Barcelona i si us heu de moure per carretera al Servei Català de Trànsit, i l’estat del temps a Meteocat