Ernesto Ventós protagonista de la nova exposició de la Casa Vicens

Amb l’arribada de la tardor la Casa Vicens ens proposa una nova exposició, aquesta vegada plena de bones olors, ja que està dedicada al perfumista artista i col·leccionista d’art Ernesto Ventós, mort el passat mes de gener d’aquest 2020.

L’exposició vol ser un homenatge, a l’obra i figura de l’autor. Sota el nom de»Olor de tardor«, respon a la relació forjada des de 2018 entre la Casa Vicens i Ernesto Ventós, quan el perfumista va crear essències per a cada una de les estances de la primera casa de Gaudí, una creació que es podia gaudir a través d’una visita guiada olfactiva. Tot i que actualment no és possible gaudir d’aquestes obres d’art olfactives, la Casa Vicens homenatja Ernesto Ventós amb la que serà la seva tercera exposició.

Durant el Nadal de 2018 i 2019 es van poder contemplar diferents obres en diàleg amb la casa. El primer any en diàleg amb les estances de l’interior i, el passat Nadal amb obres situades al jardí de Casa Vicens. Aquesta fou la darrera exposició en vida de Ventós i, ara, en aquesta casa tan especial per a ell hi trobarem les seves peces dedicades a la tardor del 23 de setembre de 2020 al 22 de març de 2021.

L’exposició s’ubicarà a la sala d’exposicions temporals, situada al primer pis, i presentarà un total de 25 peces creades per Ernesto Ventós on l’eix principal és la tardor. A «Olor de Tardor» segons els organitzadors a l’exposició «es donen cita la fusta, les castanyes, les fulles seques, la terra humida. La tardor en tota la seva esplendor es mostra en aquesta exposició com una invitació a deixar-se emportar per les olors i els colors per a transportar al visitant a records, llocs i moments llunyans». En paraules de Cristina Agàpito, directora d’Art de la Fundació Ernesto Ventós i comissaria d’aquesta exposició «la connexió sensorial que l’Ernesto tenia amb aquesta casa era molt especial, la seva sensibilitat li permetia olorar les obres abans de mirar-les i la Casa Vicens el fascinava». Casa Vicens, amb motiu d’aquesta inauguració i per a acostar l’art d’Ernesto Ventós a la ciutadania durant les festes de la Ciutat ofereix un 50% de descompte en la compra d’entrades des del 23 al 27 de setembre.