ENTREVISTA: Els Partorets tornen aquest cap de setmana del 17 i 18 de desembre de la mà del Casal Corpus Grup de Teatre.

Un any més com marca la tradició el Casal Corpus Grup de Teatre ens convida a gaudir de les arts escèniques amb el clàssic de Folch i Torres «Els Pastorets». Els podreu veure el dissabte 17 de desembre, a les 18.00 hores i el diumenge 18 a la mateixa hora, al teatre de la Sala Montseny. Aquesta vegada des del TOT hem volgut conversar amb les responsables del muntatge, la Sheila i la Jeeny perquè com són els assajos entre bastidors.

Foto: Casal Corpus Grup de Teatre.

Un any més podrem gaudir de la posada en escena del clàssic Els Pastorets…
Sí, ens fa molta il·lusió tornar-los a representar aquest any.

Què representa pel Casal Corpus Grup de Teatre portar-la a terme?
Un espai on ens trobem actors, actrius, apuntadors, gent de muntatge, de so, de llums,... de totes les edats i on podem compartir una manera comuna de fer i aprendre els uns dels altres. I passar-ho molt bé durant els assajos!

Enguany vosaltres dues en sou les directores…
Sí, l’any passat uns quants joves, que de petits havien actuat als Pastorets de Corpus, ens van demanar si volíem dirigir-los per recuperar l’obra al nostre grup de teatre, ja que feia anys que no els representàvem. I a poc a poc vam anar engrescant a la resta de gent. I aquest any repetim l’experiència.

Quan comencen els assajos i com us organitzeu?
Aquest any hem començat a mitjans d’octubre i assagem per escenes, procurant agrupar-les de manera que surtin els mateixos personatges.

Quanta gent hi participa en el muntatge?
Entre 55 i 60 persones, entre actors i tota la gent que hi ha darrere i que sense ells no podríem fer possible l’obra.

Què és el que porta més feina de tot plegat?
Organitzar els horaris d’assaig: alguns actors participen en altres obres, altres acaben tard de la feina o els estudis, els petits no poden assajar molt tard… intentem tenir en compte tots aquests aspectes.

Quants anys fa que el Grup de Teatre representa l’obra?
Com ja hem comentat feia anys que no es representava. La primera vegada que els vam fer va ser l’any 1991 i des d’aleshores els hem representat en 11 temporades més, ja que els hem alternat amb altres representacions nadalenques. Aquest és el segon any consecutiu que els hem tornat a fer.

Què en destacaríeu de la representació d’enguany?
Un nou repte per fer gaudir el públic amb la nostra proposta en l’any del centenari dels Pastorets d’en Folch i Torres.

Quin personatge us agrada més?
Sheila: els personatges de Satanàs i el seu ajudant Llucifer, que són els que he representat tant aquí com en l’altre grup en què he fet teatre: són personatges fantàstics que volen representar les nostres debilitats i que permeten trobar-hi matisos en la seva interpretació.
Jenny: havia participat en altres pastorets, però els d’en Folch i Torres l’any passat va ser la primera vegada; tots tenen el seu punt, però el personatge que interpreto, na Marta i sobretot el seu enamorat Jeremies tenen la vessant còmica que agrada molt.

Què és per a vosaltres el Nadal?
Temps per estar amb la família, per anar a veure Els Pastorets i Pessebres Vivents arreu de Catalunya.