Entrega dels XXI Premis Vila de Gràcia 2015.

Premis Vila de gracia 2015 persones

Un any més es van tornar a celebrar els XXI Premis Vila de Gràcia, l’acte va ser conduït per la periodista, Virtu Morón, que va poder viure un dels moments més emotius amb el llarg aplaudiment que tots els presents van retre a la persona de Joan Cervera, Premi d’Honor individual  d’aquest any.

Els protagonistes del Programa de Ràdio Gràcia “La tarda és nostra”, i usuaris de Salut Mental Gràcia van ser els primers a recollir el seu guardó en la categoria de millor actuació comunicativa, per la visibilització d’un col·lectiu ciutadà mitjançant un programa radiofònic. A continuació, es va lliurar el premi a la millor tasca en defensa als valors cívics a la Fundació Banc de Recursos en el seu 20è aniversari, que va recollir el Director Jesús Lanao i la gerent Rosaura Serentill. El Premi a l’establiment o projecte comercial atorgat a la Fleca Fortino, va ser recollit per la Gemma Fortino, que va destacar els 90 anys de comerç familiar respectant la tradició i la qualitat del producte sense deixar d’innovar, i per la seva lluita per mantenir-se a la Vila.

El Premi a la defensa del medi ambient va recaure en la Societat Catalana d’Educació Ambiental, per l’impacte de la seva gestió en l’aula ambiental i del Bosc Turull, en Josep Espigulé, president de l’entitat es va mostrar molt satisfet en contribuir “a allò que ja feu vosaltres: harmonitzar i protegir el territori”. A continuació es va lliurar el Premi en defensa de les llibertats nacional de Catalunya al Casal Corpus, que va recollir el seu president, Jordi Boldú, el president d’aquest grup de teatre que va tenir paraules d’agraïment a totes les persones que van fer possible el projecte El rellotger de Gràcia“. Tot seguit es va lliurar a l’Enric Sunyol el Premi a la millor acció de divulgació de la llengua catalana, per l’adaptació de la novel·la de Joan Lafarga, “El rellotger de Gràcia” que també va agrair a les entitats i actors, la seva participació en el projecte.

El premi a recerca històrica va recaure “in memoriam” en la figura de Vicenç Palomares, per la seva tasca de recuperació de la memòria de l’editorial Bruguera, la seva vídua Helena Larreula va recollir el premi i en nom de la família va agrair el gest. La coordinadora d’AMPA de Gràcia van recollir el guardó a la millor iniciativa pedagògica per la defensa dels valors de l’escola pública i la tasca de coordinador i reivindicació de les associacions de les diferents escoles del districte. Els representants de la coordinadora  van recordar que volen l’IES Vallcarca.

Premis Vila de gracia 2015 foto 2

El premi d’honor a títol col·lectiu va recaure en els Trabucaires de Gràcia per la seva contribució en la continuïtat i permanent evolució en la commemoració de la Revolta de les Quintes. La Nati Hermida, la Sònia Cortès, la Mar Gil i la Cati Moreno, van pujar a recollir el premi representant i vestides com a actrius, de les dones lluitadores de la revolta.

Una llarga ovació va precedir al premi d’honor individual atorgat a Joan Cervera i Batariu, per tota una vida dedicada a l’excursionisme des del Club Excursionista de Gràcia. En Joan Cervera, va adreçar un emotiu discurs amb referències a la història, a figures claus de Gràcia, va analitzar situacions del present com la insolidaritat envers els refugiats de l’Europa dels Estats, i va tenir unes paraules d’agraïment i estima cap a l’Aurora, la seva dona i companya de vida, i la Núria, la seva filla.

L’acte de lliurament va cloure amb paraules de regidor de Gràcia, Eloi Badia, que va fer referència a la vinculació dels Premis a la Revolta de les Quintes ” episodi històric que ens parla de valors graciencs:la lluita contra la injustícia, la solidaritat, sentiment identitari, la valentia, la tenacitat de les dones i aquests premis són bons hereus d’aquests valors” , i va destacar la dificultat de la feina del jurat per la quantitat de bons projectes que s’han presentat. “ això és el millor tresor per què Gràcia està viva cada dia neixen nous projectes això és el que hem de cuidar..i contribuir a la vostra tasca».

Aquí podeu consultar les píndoles dels guardonats d’enguany: