Entrega dels Premis Vila de Gràcia 2018, i guanyadors

Fotografia: David Ramon

Aquest passat dimecres 24 d’abril de 2019, la sala d’actes del Centre Cívic de La Sedeta va acollir la XXIV celebració de l’entrega dels Premis Vila de Gràcia que atorga el Districte de Gràcia i l’Ajuntament de Barcelona. Enguany aquests premis s’inclouen dins de la celebració de la Revolta de les Quintes de 1870, en memòria de la revolta popular de 1870 contra la lleva decretada pel primer govern sorgit de la Revolució de 1868. L’acte com sempre va congregar força públic a més d’amics i familiars i coneguts dels mateixos guanyadors. El jurat d’aquesta edició ha estat encapçalat per Eloi Badia Regidor del Districte de Gràcia i per Gerard Ardanuy President del Consell del Districte de Gràcia i això com d’altres representants del govern i d’entitats socials i culturals de Gràcia.

Fotografia: David Ramon

Guanyadors Premis Vila de Gràcia 2018 |

Premi d’Honor de Gràcia a títol individual: Sra: Pepita Pardell i Terrade: Per la seva vida dedicada al món de l’animació i haver treballat en sèries de televisió com «Mofli, el último Koala»

Premi d’Honor de Gràcia a títol col·lectiu: Botiga l’Encant de Gràcia: Per a la seva tasca de sensibilitat i reutilització d’objectes diversos amb 20 anys de servei per a finançar diversos projectes de la Fundació ACIS.

Premi a la millor tasca o acció en defensa dels valors cívics: Projecte Teixint Connexions. Un projecte local, comunitari i alhora global, sobre la xarxa educativa, social i cultural gracienca.

Premi a la millor tasca de recerca o divulgació històrica en defensa de la memòria col·lectiva de Gràcia: Al projecte Dones de pes per la publicació del seu llibre.

Premi a la millor iniciativa o acció en defensa de les llibertats nacionals de Catalunya: A la Plataforma Gràcia Llibertat, que cada dilluns es reuneixen a la plaça de la vila.

Premi a la millor acció en defensa de la sostenibilitat i el medi ambient: Projecte Quirhort que ocupa l’antic espai de la Clínica Quirón de Gràcia, un espai verd de trobada veïnal que fomenta les relacions entre els veïns i alhora la consciència pel medi ambient.

Premi a un establiment o projecte comercial: Pastisseria Ideal, fundada l’any 1019 i que després de 3 generacions segueixi endolcint els dies als veïns amb la seva botiga ubicada a Gran de Gràcia.

Premi a la millor iniciativa pedagògica esportiva i d’educació no reglada: Projecte Experimenta amb l’Art, per la seva tasca en l’ensenyament i l’experiemntació creativa de l’art adreçada a petits i grans.

Premi a la millor actiació comunicativa de difussió de l’actualitat de Gràcia: Al programa de Ràdio Gràcia, «Tot Comerç» un aparador on Jordi Flotats ens apropa l’actualitat del comerç gracienc cada dilluns.