Entitats de Gràcia s’uneixen per pintar un Grafiti conjunt.

plaçapobleromani

Una bona manera de donar vida a l’espai urbà és a través de la creació i en aquest cas, a través del dibuix. Per aquest motiu tres grafiters de renom internacional, en col·laboració amb entitats de Gràcia, confeccionaran un mural a la plaça del Poble Romaní de Gràcia, dilluns 20 a les 11h. La iniciativa vol contribuir a la millora estètica de la plaça, cohesionar i implicar diversos col·lectius que hi conviuen i plasmar de forma artística les fetes populars del barri.

Com ja sabem el teixit associatiu de Gràcia és un dels motors principals que dóna vida als nostres carrers de la notra vila. En un moment marcat pels esdeveniments de les darreres setmanes, les entitats socials continuen treballant amb la força de cohesió i cooperació i ho fan amb projectes com el mural a la plaça del Poble Romaní. En una de les parets de la plaça, tres artistes de Street art de renom internacional pintaran un grafit que reflecteixi les fetes populars del barri, amb la intervenció de diferents col·lectius i entitats que hi conviuen. El projecte està impulsat per l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH), ubicada a Gràcia i dedicada a millorar la qualitat de vida de persones amb intel·ligència límit, en coordinació amb l’associació de la comunitat Gitana de Gràcia, l’Associació de pares i mares de l’escola Univers, l’Escola de Vida Montserrat de l’acidH, l’Agrupació de petanca de Gràcia i la seu del districte de Gràcia.

El Xupet Negre, Cesar Batulo i Konair són els tres artistes d’Sreet Art encarregats de donar vida al mural basat en les fetes del barri. Coneguts internacionalment, han omplert de color i vida els carrers de París, Berlín, Amsterdam, Nova York i Barcelona amb les seves creacions artístiques. Influenciats pel Pop-art i la cultura del grafit al carrer, utilitzen els conceptes i la denúncia social com a elements essencials del missatge gràfic en les seves creacions. Aquest cop comptaran amb la participació de diferents col·lectius de Gràcia, que deixaran també la seva empremta i personalitat en el grafit. El resultat vol ser un missatge de cohesió i germanor, que plasmi la tasca, les necessitats i les fites de tots els agents que intervenen al barri.

Per aquests artistes, cal pintar de colors les parets i les ments de les persones, i així ho faran durant diversos dies. Del 17 al 19 de juny, els tres artistes començaran a donar vida al mural, que el dilluns dia 20 es finalitzarà amb la participació de les diferents entitats que coordinen el projecteUs convidem a venir dilluns, dia 20, a les 11h, i deixar també la vostra pinzellada en el mural artístic i de cohesió social de la plaça del Poble Romaní.