Enguany la celebració de Sant Medir serà el dilluns 4 de març de 2019

Fotografia: David Ramon

Un any més i i aprop dels 200 anys de tradició i festa, les vint-i-cinc colles de Sant Medir és sortiran al carrer per celebrar una vegada més la diada, en què i participen unes dos mil persones. La celebració de l’acte central sempre és el dia 3, però enguany se celebrarà el dilluns 4 de març de 2019.  En aquesta edició vint-i-cinc colles 1.100 romeus, 570 músics, i 320 persones seran els responsables de traginar els més de doscents cavalls, seixanta-cinc camions i divuit carros en què participaran de la festa. 

La celebració començarà de bon matí a les 09.00 hores en què les Colles de Sant Medir desfilaran pels principals carrers i places de Gràcia. Al migdia, totes les colles participaran en l’aplec que s’organitza al voltant de l’Ermita de Sant Medir, a la serra de Collserola. I a partir de les 15.00 hores s’aniran concentrant i preparant per a la desfilada final, on recorreran el carrer Gran de Gràcia, des del carrer Nil Fabra fins al Pla de Salmerón

A partir de les 19.00 hores hi haurà la concentració de les colles des del carrer Escorial per Sant Salvador i fins a Nil Fabra. I ja al vespre a partir de les 20.00 hores és quan hi haurà l’Inici de la desfilada des del carrer de Gran de Gràcia-Nil Fabra i baixada fins a Pla de Nicolás Salmerón. Com cada any la festa està organitzada per la Federació de Colles de Sant Medir, que integra les colles: La Moderna de Gràcia, l’Antiga de Sant Medir, Agrupació Bonanova, La Unió Gracienca, La Humorística de Sant Medir, La llibertat Gracienca, La Gardènia, Victòria, Monumental, La Parròquia de Sant Medir, Els Pilons, el Timbaler del Bruc, Els Amics, Els Tivats, La Nova de Sarrià, L’Amistat de Gràcia, Els Patufets, La Pessigolla, Cal Ros, Dolça, Jovenívola, La Providència, El Drac Ensucrat, Colla del Cau, La Tradicional de Gràcia, Els Ben Plantats. Podeu consultar el recorregut de cada colla en aquest enllaç web

Tall i afectacions de trànsit per a la festa |

A partir de les 09.00 hores del dilluns 4 de març de 2019, es tallarà el trànsit i només tindran accés els veïns i usuaris dels pàrquings en el següents carrers: Gran de Gràcia i Jardinets de Salvador Espriu (es desviarà el trànsit procedent del pg. Gràcia per l’av. Diagonal a l’altura dels Jardinets.). Torrent de l’Olla, entre plaça de Lesseps i al carrer Bonavista. Providència-Biada, d’Escorial a Torrent de l’Olla. Travessera de Gràcia, de Gal·la Placídia fins a Bailén. Rambla del Prat, de príncep d’Astúries a Gran de Gràcia. De Còrsega-Pau Claris. I finalment de Sèneca a Gran de Gràcia.
A partir de les 15.00 hores i les 16.00 hores es procedirà a es tallar la circulació dels carrers Mossèn Masdexeixart, Sant Salvador i Nil Fabra per facilitar la concentració de les colles. A les 18.00 hores, o abans si fos necessari, es tallarà la circulació als carrers Escorial, entre Bruniquer i Mossèn Masdexeixart, i a les 19.30 hores es tallarà la de Gran de Gràcia i pg. Gràcia (entre els jardinets i Nil Fabra), rambla del prat, Travessera de Gràcia (entre Via Augusta i Torrent de l’Olla), Còrsega (entre Pau Claris i Cinc d’Oros).