«En lo alto para siempre». Del 6 al 16 de febrer al Teatre Lliure de Gràcia

A partir de febrer i durant dues setmanes els graciencs podràn veure l’espectacle «En lo alto para siempre» al Teatre Lliure de Gràcia. L’espectacle es va estrenar el 15 de novembre de 2019 en el marc del festival Temporada Alta i forma part de la branca &lliure. Es tracta d’un espectacle de creació a partir de textos de Brief Interviews with Hideous Men [Entrevistes breus amb homes repulsius], entre altres, amb textos de David Foster Wallace, la creació i dramatúrgia corre a càrrec de Juan Navarro i Gonzalo Cunil i la direcció és de direcció Juan Navarro.

Segons declaracions de Juan Navarro «En lo alto para siempre és una peça de creació a partir del relat homònim de l’escriptor nord-americà David Foster Wallace. Una història aparentment senzilla que descriu el viatge emocional que oscil·la entre l’èxtasi i el calvari d’un jove que decideix saltar per primera vegada d’un trampolí. Un salt al buit que tots hem experimentat alguna vegada i que, en aquest cas, ens ha invitat a aprofundir en l’univers literari i personal de D. F. W.; una visió fantasmagòrica, premonitòria i alhora hilarant que radiografia una societat al caire de l’abisme«.

Sobre Entrevistes breus amb homes repulsius |

Molt abans que Dave Eggers atragués l’atenció crítica per l’estil d’autoconstrucció metaficcional irònic a A Heartbreaking Work of Staggering Genius, David Foster Wallace (que generosament li va donar a Eggers una cita de portada) havia dut aquesta veu en particular a la perfecció. 

Les breus entrevistes del títol es barregen amb les altres històries i formen una sèrie de converses escoltades i transcrites com si fossin d’una cinta. Un dels talents eminents de Wallace és la seva capacitat per juxtaposar el discurs pseudo-acadèmic amb recreacions infal·libles de la vernacla nord-americà moderna, i la varietat de veus, des del obrer fins a l’intel·lectual potencial, se sumen a un retrat còmic, poc atractiu i desconcertantment vívid de l’home nordamericà i la seva visió de les dones. Algunes de les històries estan plenes de notes a peu de pàgina i d’autoreferències iròniques, fins al punt en el qual derroten el seu propi propòsit com a històries (que probablement sigui el punt principal), però la majoria són enginyosament divertides i oculten idees sorprenentment sàvies sobre les peculiaritats i els autoenganys de la societat de consum, i particularment sobre les rareses de les formes en què els sexes es veuen entre si. Wallace segueix sent la veu més influent de la nova generació d’escriptors nord-americans que inclou personatges com George Saunders i Jonathan Lethem, i aquesta col·lecció és impressionant.

Del  6 al 16 de febrer de 2020 al Teatre Lliure de Gràcia.