Empodera la teva vida sexual!

Amantis 3 petita

Vols millorar la teva vida sexual? I no saps com? Vols fer-ho al barri? Però vols fer-ho a través d’un col·lectiu afí? Al barri, malgrat no ho sembli, existeixen diferents entitats que treballen per millorar la sexualitat de les persones i per a que aquestes s’empoderin, més enllà del seu gènere o la seva condició o orientació sexual. Vols saber-ne més? Et presentem les principals organitzacions que hi treballen.

Per a joves: Centre Jove
El Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat és un espai d’atenció a joves d’entre 14 a 30 anys per tot allò que tingui a veure amb la seva vivència de la sexualitat. El CJAS, que depèn de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, vol ser un espai d’atenció anònim i confidencial on les i els joves es puguin sentir còmodes i satisfer dubtes. Cada any reben al voltant de 2.500 joves presencialment i atenen unes 10.000 consultes presencials, online i telefòniques. Al Centre, les i els joves poden venir sempre que vulguin en l’horari d’atenció al públic, de dilluns a dijous d’11 a 19h i divendres de 10 a 17h. Entre els serveis principals que podem oferir és l’assessorament sobre mètodes anticonceptius, la prova del VIH i altres malalties de transmissió sexual (Sífilis, clamídia, gonococ), prova d’embaràs i l’assessorament sobre la interrupció voluntària de l’embaràs o la seva continuïtat. Però també posen molt èmfasi en l’acompanyament emocional durant el període vital de la joventut, per tant es presta atenció psicològica a qui ho pugui necessitar. També realitzen cada any uns 250 tallers per joves i adolescents sobre sexualitat i afectivitat per tal que puguin experimentar una sexualitat el més positiva i segura possible. Ah, i a tenir en compte: la majoria de serveis que ofereixen són gratuïts!!

Contacta-hi: correu@centrejove.org

Amantis 4 petita

Per a gais: Front d’Alliberament Gai de Catalunya
El FAGC és l’entitat degana del moviment LGTBI a Catalunya i a l’Estat Espanyol. Lluiten pels drets i llibertats del col.lectiu LGTBI i contra l’homofòbia i la transfòbia. El front el va fundar l’Armand de Fluvià a l’any 1975 i s’encarreguen especialment d’assessorar front a agressions i discriminacions per LGTBIfòbia i la realització de denúncies per vulneració de drets fonamentals.

Contacta-hi: fagc.org@gmail.com

Per a dones (feministes!): Assemblea de Dones Feministes de Gràcia

L’Assemblea és una xarxa de dones de diferents procedències i edats, dones organitzades i dones que s’organitzen per primer cop, filles i mares, en definitiva un grup obert a tota la comunitat de dones. A l’assemblea es reflexiona, debat i s’actua per tal de combatre l’estructura heteropatriarcal que és molt present a la societat. La seva és una lluita i un empoderament contra el patriarcat des de l’àmbit local. Pel dret al propi cos defensen el dret a l’avortament -lliure i gratuït- i el dret a gestionar lliurement la sexualitat, per construir relacions lliures de sexismes i de qualsevol tipus de subjugació i violència.

Contacta-hi: donesfeministesdegracia@gmail.com

Per tothom: amantis Gràcia, un espai de trobada

amantis Gràcia, malgrat no ser una entitat o associació, propulsa un espai on poder parlar i treballar la sexualitat. Cada setmana organitzen tallers, xerrades i activitats al voltant del coneixement de la sexualitat, en totes les seves acepcions: de salud, sexualitat lúdica, autoconeixement, autoestima, relacions interpersonals, visions de la sexualitat des de diferents cultures i corrents…

Contacta-hi: bcn@amantis.net

Per Marta Molas, d’amantis Gràcia.