Els tres espais de programació unitària, Joanic, Pi i Margall i Bailèn a la Festa Major 2021

Aquest any tot i que no hi haurà concurs de carrers guarnits, s’ha decidit igualment guarnir els carrers i donar una mica d’oxigen a la festa major de Gràcia. En total del 15 al 21 d’agost a Gràcia es guarniran vint-i-un carrers amb diferents temàtiques que s’instal·laran als sostres de cada carrer. Així doncs amb la realització d’aquest «guarnit emblemàtic» de la Festa Major de Gràcia, es vol demostrar que darrere d’aquestes decoracions, el veïnat segueix actiu malgrat la pandèmia, com també ho demostra que el carrer Llibertat celebra els cent cinquanta anys de guarnit i festa major, amb la publicació d’un llibre que repassa la seva història.

Les activitats a les zones unitàries |

Cada carrer podrà programa fins a un màxim de tres activitats per dia, i l’horari de finalització haurà de ser abans de les 00.30 hores, ja que a la 01,00 hores començarà el toc que queda nocturn.

Aquest any el Districte de Gràcia ha programat dos espais de programació unitària i la Fundació Festa Major de Gràcia en facilita un més, i esdevenen zones àmplies i segures, on es poden garantir les distàncies entre persones, per gaudir d’actuacions culturals per a tots els públics i de totes les edats. Així doncs aquests espais segurs seran: la Plaça Joanic on poidrem gaudir d’havaneres i del festivalet de Gràcia. Amb les actuacions de grups com Chaqueta de ChandalXarim Aresté o el grup de versions Milkers. També hi haurà sardanes, dansa contemporània i activitats familiars per a nadons infants i adolescents i la nit Salvem el Texas, amb la projecció de diversos films.

Al carrer Pi i Margall entre els carrers de Sant Lluís i de Joaquim Ruyra, podrem gaudir de diverses actuacions musicals i d’espectacles com Xiula, Elena Gadel i Marta RoblesCathy Claret, Ignasi TerrazaMazoniReperkutim o Sanjosex.

Finalment el carrer Bailèn, entre els carrers de Sant Antoni Maria Claret i de la Indústria, hi actuaran Projecte Minerva, Sabor de Gràcia, WomBlues i Da Souza, entre altres.