Els principals actes de la Vaga Feminista del 8 de març de 2019 a Gràcia

Després de la convocatòria de vaga històrica viscuda el passat 8 de març, enguany diverses entitats i col·lectius feministes i per la igualtat, tornen a convocar una jornada de vaga per aquest 2019. Un 8 de març en què hi haurà diverses mobilitzacions i manifestacions per reclamar millores laborals, denunciar la violència masclista o demanar l’eliminació de la bretxa salarial calculada avui dia entre un 23% respecte als homes. Durant tot aquest més el Districte de Gràcia ha preparat diverses activitats entorn al Dia Internacional de les Dones, com xerrades, tallers i activitats i presentacions de llibres com el de «Dones de Pes. 18 Vides de Gràcia», que anirà a càrrec de les comunicadores del Coll com Maria Baldó, Dolors Canals, Maria Mullerat i que tindrà lloc aquest dijous 7 de març de 2019 a les 19.00 hores al Centre Cívic del Coll – La Bruguera. Podeu consultar totes les activitats fins a final de mes en aquest enllaç.

Acte central a Gràcia |

L’acte central del Dia de les Dones a Gràcia serà el dissabte 9 de març i tindrà lloc a la plaça de les Dones del 36 a les 12.00 del migdia amb la lectura d’un manifest i posteriorment es farà un recorregut literari per recuperar la memòria històrica de personatges de novel·la i de la vida real que parlen sobre la lluita de la dona per transformar la societat. El recorregut passarà per: La plaça de la Virreina, plaça del Diamant, Teatre Lliure i plaça de la Vila de Gràcia.

A més també cal destacar les 13enes Jornades Feministes del Coll amb el cicle aDona’t que enguany està dedicat a les Dones de Pes de la història i que se celebra del 4 al 10 de març al Centre cívic El Coll-La Bruguera.

Qui convoca la vaga?

El passta 2018 CCOO i UGT no van convocar vaga sinó que van convocar aturades parcials de dues hores als llocs de treball. Aquest 2019 CCOO segueix repetint el mateix format però a diferència UGT ha decidit convocar una vaga de dues hores per torn durant les 24 hores d’aquest dujous. Per albra banda els sindicats que sí han convocat una vaga general són la CNT, la Intersindical-CSC, IAC, CGT, SEPC, USTEC i COS.

Manifestació a Barcelona |

El dia 8 de març a Barcelona hi ha convocada la manifestació central que començaràa les 18.30 hores a la cruïlla de Gran Via amb Entença, i a la plaça d’Espanya. L’acte final serà a les 20.00 a la plaça de Catalunya on S’hi llegirà el manifest i posteriorment hi haurà actuacions musicals.

Vaga en el Transport Públic |

Pel que fa a Rodalies de Catalunya i als trens operats per Renfe, el Departament de Treball, Afers Socials i  Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Fomento han establert el dispositiu de serveis mínims de Renfe per a la jornada de vaga general del 8 de març. L’ordre del Departament de Treball estableix que Rodalies de Catalunya, és a dir, trens de rodalia i trens regionals, prestarà el seu servei en un 33% durant tot el dia.  

Per la seva part, la mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat que circulen a Catalunya s’assegurarà amb un servei del 72% Pel que fa els serveis Avant el serveis essencials són del 65%.

Pel que fa als Ferrocarrils de la Generalitat amb motiu de la vaga convocada, s’oferiràn els serveis mínims del 50% en hores punta (de 6.30h a 9.30h i de 17.00h a 20.00h) i del 25% la resta de la jornada.

I pel que fa al servei de Metro de TMB els serveis mínims seràn, segons el previst de 6.30 a 9.30 hores i de 17.00 a 20.00 hores, serveis mínims del 50%. La resta de la jormada, serveis mínims del 25%.