Els Premis Vila de Gràcia guardonen l’activista Josep Maria Riera.

premis vila gracia 15

Els Premis Vila de Gràcia han celebrat la seva  XXa edició guardonant, com cada any, nou personalitats o projectes emblemàtics del districte de Gràcia. En aquesta edició, el jurat ha volgut destacar la feina feta per l’activista cultural del barri del Coll, Josep Maria Riera; el Projecte Radars, que vetlla per la gent gran que viu sola, el punt verd Tabuenca, pel seu treball en l’àmbit de la sostenibilitat i l’escriptora Carla Gràcia, per la seva obra Set dies de Gràcia, entre d’altres.

El projecte Radars obté l’altre premi d’honor, i el treball sobre la memòria oral de La Sedeta i l’autora de “Set dies de Gràcia” també han rebut un reconeixement, entre d’altres.

Aquests guardons, que s’entreguen cada any en reconeixement a l’esforç d’un gran nombre de persones, entitats i institucions que treballen per millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Gràcia i, també, per al conjunt de la societat, se celebren a l’entorn dels actes de la Revolta de Quintes en memòria de la revolta popular de 1870 contra la lleva decretada pel primer govern sorgit de la Revolució de 1868.

També ha estat guardonada la programació cultural de Ràdio Gràcia, amb el programa Batakada Radio Activa, amb la categoria d’acció comunicativa. Així mateix, s’ha reconegut la tasca de recull de la memòria històrica de la Sedeta, que segons Fandos, “reconeix el sentiment de pertinença i d’identitat” dels graciencs.

Els premis també han volgut reconèixer el treball contra l’exclusió social i en favor de la integració de la la botiga del Passeig de Sant Joan CoopMercat i el projecte Radars, així com l’associació Jiwar, en la categoria de millor iniciativa pedagògica. El punt Verd Tabuenca hagi estat reconegut amb el premi a la millor iniciativa sostenible.

La regidora de Gràcia, Maite Fandos, que ha presidit l’entrega dels guardons –que s’ha celebrat a la seu del districte–, ha destacat la “implicació en la transformació del barri del Coll” de Josep Maria Riera, a més de la seva aportació en l’àmbit social, cultural i cívic durant més de cinquanta anys a través del teixit veïnal d’aquest barri. “Les seves paraules ens han transmès idees i emocions que, de ben segur, tots compartim”, ha dit Fandos.