Els Lluïsos de Gràcia posen en marxa la campanya contra el plàstic «Omple’m a Lafont»

L’any 2019 es va dur a terme un recompte de residus durant la Verdinada que va detectar que en 21 dies es generaven més de 80 kg de contenidor groc. A escala mundial cada minut arriben al Mediterrani més de 33.800 ampolles de plàstic. Per aquest motiu en els darrers dos anys l’entitat gracienca ha repartit entre les persones sòcies un total de 1.200 ampolles reutilitzables, ha instal·lat tres fonts d’aigua i ha dut a terme diferents campanyes de sensibilització.

Omple’m a Lafont |

L’any 2019 es va inaugurar la segona font d’aigua de Lluïsos al costat de la pista de bàsquet i es va batejar com Lafont de Dalt i automàticament van tenir nom també per Lafont de Baix situada al gimnàs. La instal·lació de “Lafont” va anar acompanyada d’una campanya de conscienciació sobre la necessitat de fer un bon ús responsable de l’aigua. Uns mesos després i gràcies al suport del Secretariat de l’Esport, es van repartir 600 ampolles a les seccions esportives de la casa: Bàsquet, Tennis Taula i Bàdminton.

La campanya havia de seguir amb el llançament del vídeo Omple’m a Lafont on diferents cares conegudes de l’entitat, junta, treballadores i seccions, i persones famoses del món de la cultura, com Ada Parellada, Clara Peya, Quim Masferrer, Marcel Mauri, Cesk Freixas, Oriol Broggi i Caïm Riba, animaven a utilitzar l’ampolla d’aigua de Lluïsos i a omplir-la a les fonts de l’entitat.

A causa del Covid-19 el llançament de la campanya va quedar aturat. Aquest fet no va frenar les ganes de seguir-la treballant i gràcies a la coordinació amb l’Agència Catalana de Residus es podran repartir durant el mes d’octubre 600 ampolles més entre les seccions de Cultura i Lleure. A més el 2021 s’ha instal·lat una tercera font d’aigua, de manera que omplir les ampolles és més fàcil que mai.

El missatge és molt clar: Omple’m a Lafont. I la idea molt senzilla: Beure sense plàstic és possible. Una declaració d’intencions des de Lluïsos de Gràcia que treballa per promoure la sostenibilitat i que fa més de 15 anys que impulsa la Verdinada, un mes dedicat a parlar de medi ambient, recursos, energia i ecologisme. Precisament en aquest context es va començar a realitzar el primer recompte de residus que va permetre detectar la quantitat i els tipus de deixalles que es generaven: més de 80 kg de plàstic. Aquest va ser el primer pas per buscar formes de reduir-los i la campanya Omple’m a Lafont neix d’aquesta intenció.